Söndagshäng! I solen! Plockade fram mina shorts igår. Njae, inte riktigt så sommarvarmt. Men vill ha lite färg på vintergenomskinliga/gröna ben så i lä gick det an! Och lika glad vare vår nu för tiden. Att shortsen sitter exakt som de gjorde när de plockades undan i september förra året.

Så var det inte förr. Då var det ont-i-magen-ångest när man skulle plocka fram dem. För man visste att de inte skulle passa. Så var det för mig i princip varje år.

Nu är det andra året som jag bara hoppar i shortsen. Första våren med Sleeven var ju helt annorlunda. Då fick jag ju köpa allt nytt! Våren 2018 vägde jag någonstans kring 80kg och våren innan (innan Sleeven på hösten 2017) hade jag vägt cirka 110. Så det var ju lite skillnad.

Men nu till något annat…

Att boosta immunsystemet vill ju alla, eller hur? Extra mycket i dessa tider tänker jag. Men jag är övertygad om att vi som gjort en överviktsoperation behöver göra det lite extra mycket. Speciellt i viktnedgångsfasen. Detta har jag inte vetenskapliga belägg för men talar ur hjärtat och min egen erfarenhet inom vården.

När man minskar så mycket och fort i vikt, som man gör efter en överviktoperation, så vet inte riktigt kroppen vad som håller på att hända. Svält? Krig? Huden blir oftast torr, håret likaså. Man tappar kanske hår? Fryser? Allt detta är för att kroppen går in i ett slags Survive-mode. Och då prioriteras vitala delar och andra system i kroppen, såsom hud, hår osv.. får stå tillbaka lite.

Ingen fara med det. När man blir viktstabil så stabiliseras även dessa tillstånd. Så det är inte långvarigt. Men i viktnedgång och i dessa tider med Covid-19, pollenallergi för många och andra kroppspåfrestande saker, så är det extra viktigt att då hjälpa immunsystemet på traven. För att vi ska må vårt allra bästa och förhoppningsvis inte blir sjuka!

Jag har sedan min Sleeve för 2,5 år sedan valt att tillföra min kropp bra saker som jag vet boostar immunsystemet.

Vad gör jag då?

Till exempel så väljer jag att äta mycket antioxidanter i form av bär och färgglada grönsaker. Jag äter proteinrikt för att inte min muskelmassa ska minska.

Jag dricker vatten och håller en jämn tillförsel av bränsle (mat!) under dagen.

För att boosta immunsystemet extra mycket så gör jag två saker till. Jag dricker Stomacol ett par gånger i veckan. Stomacol är en vätskeersättning innehåller Wellmune som är ett patenterat extrakt som just är för att öka immunsystemet. Brukar dricka det när jag känner mig lite hängig och vet att jag slarvat med vattnet. Ger det även till hela familjen om någon är sjuk.

Sedan så äter jag dagligen en tablett med probiotika. Jag var med i en stor studie via jobbet för ett par sedan. Den studien undersökte huruvida en tarm full av probiotika (laktos… 299v – samma sak som finns i ProViva) kunde göra att järnupptaget blev bättre hos gravida. Och studien visade att så var fallet. En tarm med probiotika gör att järnupptaget ökar.

Min egen slutsats är då att probiotika säkert ökar upptaget av alla slags vitaminer och mineraler som vi tillför via kosten Och som överviktsopererad så vet vi att vi har ett minskat upptag av sådana och min egen fina slutsats är att jag då kan hjälpa min Sleevade kropp på traven! Så jag fyller min mage och tarm med probiotika varje dag!

Jag äter Baricol (alla mina vitaminer och mineraler) varje dag och Probi Familj (passar alla hos oss:-)). En Probi-tabl motsvarar ett glas Proviva. Men det är rätt mycket socker i Proviva och får dessutom inte riktigt in sådant i min kost-dag (för jag skulle bli mätt på ett sådant glas och då blir det inte plats i magen för ”riktig” mat/mellanmål) så jag väljer en sådan här tuggtablett. Den är dessutom jättegod och min mage reagerar inte på den.

Ja där har ni det!

Det var mina immun-boost-tips! Hoppas det kan vara till hjälp.

Nu ska jag ut i solen igen!

Kram på er alla!
Louise

Ps. Följ mig på Instagram för mer tips, varje dag!

 

 

Kommentarer

Tack! 🙏🏻 💛 Verkligen spännande läsning, får till att bli en tripp till apoteket 💊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.