Hej och godmorgon i augustisolen. Morgnarna är kalla men framåt förmiddagen blev det varmt igår. Jag var på Fotbollscup igår med min äldste son och frös länge men när det började närma sig lunch så blev det bättre. Hoppas på samma idag.

 

En frusen Louise på fotbollsplanen

Igår var det som sagt Cup och sedan Brandkårens dag på lilla brandstationen där vi bor. Så barnen fick åka brandbil och äta korv och hälsa på i den gamla fina brandstationen. Mysig familjedag. På kvällen blev det grillat. Inte många gånger som det blivit grillad mat i går pga eldningsförbudet. Men nu är det hävt så då passade vi på, innan vi övergår till grytor och soppor och sånt som hör hösten till.

Hösten för mig kommer börja med en åderbråcksoperation om en dryg vecka, det ska ni får hänga på mig på. Och sedan är det mycket spännande som händer på mitt jobb och dessutom en stor spännande förändring vad gäller bloggen. Måste vara lite hemlig ett tag till, men snart ska jag berätta…

När jag slängde ut frågan på min Insta om önske-blogginlägg, fick jag en bra idé av @christina.wallden. Hur är bemötandet nu och innan operationen. Så här komme mina tankar kring det.

Jag är en väldigt öppen person, ganska personlig, kramar om de flesta jag känner och icke känner för den delen. Jag delar med mig av mig själv och jag tror att folk i allmänhet uppfattar mig som vänlig och glad. Jag är nog en sådan man märker av, alltså jag är inte tyst och håller mig i bakgrunden. Samtidigt så har jag INTE haft ett bra självförtroende/självkänsla innan. Konstigt? Ja lite. Vet inte varför det är så. Alltså att andra kan uppfatta mig som självsäker och kanske ”kaxig” men jag själv känner sig som en liten person på insidan. Jag tror inte att andra upplever mig som en spelevink, annars kan det ju lätt vara en approach när man känner sig sämre, alltså att spela en roll som lite tokig för att andra inte ska märka att man egentligen känner sig rätt liten.

Ja egentligen spelar det ju ingen roll. Man är som man är. Och faktiskt så tror jag inte att jag har ändrats avsevärt sedan operationen. Är nog faktiskt ganska samma som innan, så som jag uppfattas i alla fall. Eftersom jag inte gömt mig och hållit mig undan så är det inte heller så stor kontrast till nu, när man lättare håller sig framme.

Jag funderar rätt mycket kring detta. Jag har nämligen förstått att det är inte alla som har det så lätt efter att ha minskat mycket i vikt. Att det blir en så stor kontrast till livet och uppfattningen innan. Men eftersom jag ändå verkar ha haft en ganska stark utåtriktad personlighet så är skillnaden inte så stor nu. Förstår ni vad jag menar?

Och tack vare det så har jag ju inte heller haft någon kris eller nedstämdhet efter operationen, för det är inte så mycket att krisa kring. Men i MIG är det stor skillnad. Jag tänker inte alls längre på hur andra uppfattar mig. Tidigare trodde jag att alla såg mig som fet och därigenom mindre värd. Jag tyckte alla tittade på mina lår och runda när jag var bland folk och nu märker jag alltså skillnad i mig själv, att jag inte längre tänkte ”som de tittar på mig…” Det är det som är den största friheten i mitt liv. Jag har skrivit det flera gånger, men just denna frihet är det som är min största vinst. Att jag inte längre låter mig hållas tillbaka av dumma tankar i mitt eget huvud.

 

 

Jag lade ut denna bilden på mig i fredags på Insta. Och texten handlade om att känna sig ”normal”. Normal är ett dumt begrepp, jag vet, men det är ändå precis så jag känner mig nu. Det gjorde jag inte innan. Kände alltid att jag inte dög (mest i mitt eget huvud antagligen) och att bara gå runt och känna sig vanlig är såå skönt!

När jag tittar runt så tycker jag mig alltså inte känna någon skillnad i hur andra bemöter mig. För jag tror ärligt talat inte att så många tyckte speciellt negativt om mig tidigare. Det var mest i mitt huvud.

Så på frågan om hur bemötandet ändrat sig sedan op, så får jag nog säga; inte så avsevärt. Men så klart, helt säker kan jag inte vara. Och för mig spelar det ju egentligen ingen roll, eftersom JAG känner så stor skillnad.

Nu får ni ha en riktigt fin söndag. Är ni lediga? Här blir det lite trädgårdshäng och andra husbestyr.

kram på er!

Louise ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg