Godmorgon!

Nu är jag framme! Min surdegsresa började för några veckor sedan. Har alltid velat kunna det. Äääälskar att äta det! Och har därför alltid velat lära mig att göra det själv.

Men blev lite rädd ändå. Det var svårare än jag trodde. Fick till skorpan på brödet men inuti blev det lite för kompakt!

Orkar inte heller hålla på i flera dagar för ett bröd. Det måste vara lagom lätt. Men ändå väldigt gott! Eller hur?

Men nu hittade jag ett recept som var lätt. Förberedelser på kvällen och baka av på morgonen. Det är lagom!

Men själva surdegen måste man ju ha klart innan men den har jag numer alltid i kylen.

Började med att ta fram surdegen och mata den på dagen, lät den stå framme så den vaknade till liv och började bubbla.

Sedan gjorde jag själva degen utifrån detta recept. Jag gjorde halva receptet och tog liiite mindre vatten än i receptet.

Jag oljade en vid kastrull och hade som jäslåda, fungerade utmärkt.

Och jäste i kylen över natten i två oljade och rikligt mjölade gratängformar. Fungerade perfekt!

Valde att baka halva på plåt och halva i en form. Båda blev lika bra!

Men mums alltså. Halvvarmt med massa smör och goda pålägg! Bra början på en härlig dag som ska innebära tur till våra gravar och middag med våra bästa vänner!

Kram på er!

ps. Prova och kommentera gärna om ni provar receptet!

Louise

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.