Hej och godmorgon i stugorna!

Har ni en fin början på veckan? Det har jag. Det var skönt att komma tillbaka till jobbet igår, och det är en lycka ska jag säga. Jag känner mig mycket tacksam för att jag har ett jobb som jag brinner så mycket för.

Jag jobbar ju som barnmorska på Mama Mia, har hand om kvinnor i alla åldrar och deras partners. Vi jobbar nära våra BVC-kollegor och får fröjden att följa familjer vidare även efter att de fött sina barn.

Tidigare jobbade jag på förlossningen i Helsingborg och jag saknar det ibland. Saknar den härliga känslan att vara med på en förlossning, och någon gång ska jag tillbaka dit men nu är mitt jobb perfekt. Älskar att få träffa kvinnorna och familjerna under lång tid och inte bara snabba möte. Jag älskar att få träffa både unga och äldre kvinnor. Bästa yrket utan tvekan!

Mama Mia Malmö

Om jag inte skulle jobbat som barnmorska hade jag kunnat tänka mig att arbeta med överviktskirurgi, det måste jag erkänna. Sedan ett år tillbaka så finner jag massa inspiration även i detta område, det är nog därför som jag gillar att blogga om det och uppdatera mitt instagramkonto @livmedsleeve.

Hur vågar man operera sig? Tänk om man får massa biverkningar? Tänk om något går riktigt snart? Tänk om man dör av narkosen? 

Allvarliga frågor som även jag ställde mig innan jag opererade mig. Från början var resultatet att jag inte vågade. Jag tyckte riskerna var för stora. ”Det är väl bara att försöka gå ner i vikt själv igen” -tänkte jag. Men det är ju inte det… Då hade jag ju gjort det för länge sedan. Eller hur?

Efter ytterligare lite tid så tänkte jag så här istället:

jag klarar det inte själv… riskerna att låta bli operation är större än operationen (diabetes, hjärt/kärlsjukdom etc) jag orkar inte ha det så här längre… jag har opererat mig förr och klarade narkosen utmärkt… det görs många sådana här operationer dagligen och riskerna är förhållandevis små…

Och så kom jag alltså plötsligt fram till svaret till mig själv. Nu räcker det. Nu tar jag den hjälp jag behöver så att jag äntligen någon gång kan få uppleva känslan av att vara ”normal” och riktigt lycklig.

 

Och ni vet ju resultatet. Man kan inte må bättre än jag gör. Detta är det bäst jag gjort utan tvekan. Ibland tänker jag att något måste vara fel… man kan inte vara så här nöjd som jag är. Men jo…. jag är det. Känner aldrig ånger. Tycker bara att det har berikat mitt liv på ett sätt jag aldrig trodde var möjligt!

 

före-efter
Till höger är sept-17 och vänster är juli-18. 40 kg skillnad!

Titta bara här ovan. Ser ni… förstår ni vad detta givit mig. Det har givit mig frihet, lycka och styrka. Vem vill inte ha det? Och för mig och mina problem så var det just en Gastric Sleeve som behövdes för att ge mig det!

Ha en fin tisdag ute i värmen eller inne i värmen, vart ni än är. Jag ska till mitt härliga jobb men också till mitt oerhört varma jobb. 30 grader uppmätte vi inne i mitt rum igår… Sådär skönt…

Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg