Hej på er!

Jag fick på posten ett paket att prova Baricols nya sväljtabletter. Baricol är ett företag som gör vitamintillskott för oss överviktsopererade. De gör alltså ett helhetspaket för oss så att vi verkligen får i oss alla de tillskott vi behöver efter en bariatrisk operation (sleeve eller bypass). De har funnits i tuggtablett eller brustablett och jag använder dem båda. Mest tuggtabletten. Och ibland ta jag helt vanliga tabletter. Både och passar mig bäst, men om jag ska vara ärlig så har jag tagit Baricol ibland för att de känns alla bäst och vanliga tabletter ibland för att de är lättare att svälja.

Jag ville egentligen bara ta Baricol för det känns som det rätta. Då känns det som om man verkligen får i sig det jag behöver, och behöver inte oroa mig för att få någon brist på någonting. Men eftersom brus- och tuggtabletterna är svåra för mig att ta alltid, de smakar helt enkelt inte så gott (jag är väldigt mesig vad gäller sådant här) så klarar jag inte att ta dem dagligen, och jag får skifta lite.

Men NU!!! Nu finns Baricol i vanliga sväljtabletter så jag måste inte välja. Nu kan jag ta Baricol varje dag och slipper brus/tugg. Och jag är så glad…

Baricol

De kommer i en söt rosa förpackning och i varje sådan ligger 75 st. En kartong räcker till 15 dagar, alltså så tar man 5 st tabletter per dag. Antingen tillsammans allihopa, eller så delar man upp dem. Man kan ta dem med mat eller inte.

Mama Mia Malmö
Första koppen för dagen ❤️

Jag har nu provat dem i 1 vecka och är jättenöjd. De är rätt stora men det är ok för mig, jag sväljer ner dem med kaffe. Vatten är inte så bra, för de smakar lite sådär som vitamintabletter smakar och kaffe döljer smaken bättre tycker jag. Men de fastnar inte i halsen utan glider lätt ner.

Baricol

Jag måste säga att jag tycker detta är en revolution. Man kan välja på tre olika sätt att ta sina Baricol, välj det som passar dig bäst. Man kan lita på att man får i sig alla vitaminer och mineraler utan att riskera bristsjukdomar (de jobbar liksom bara med detta, så de har koll på vad vi behöver) och man beställer lätt genom deras hemsida. Det är lite dyrare än att plocka ihop sina tabletter själv men slipper ordna med recept av läkaren när det tar slut och beställa olika preparat.

5 tabletter känns ärligt talat lite mycket. Det tycker jag. Det är lite negativt. Men om man tänker att man annars ta 2 calcium+d-vitamin, 1 järntablett, 1 multivitamin och en B12, så blir det ju också 5 st per dag. Och man slipper fylla dosetten som jag annars får göra då och då. Nu har jag ett sådant är paket liggande på mitt skrivbord på jobbet, och jag tar fem st varje fm till mitt kaffe. Dessutom tycker jag att det är så bra att det är just 15 st på varje karta, för blir det exakt 3 dagar per karta, och inte något mellanting så man måste hålla på att räka efter hela tiden.

Vad säger ni? Ni som är opererade, hur tar ni era vitaminer? Vilket passar er bäst?

Dagens tips blev detta i alla fall!
kram på er och ha en härlig fredag!

Louise

0

Kommentarer

Bor i Finland och har gjort GBP 1.2.2018. Jag var så lycklig över att hitta Baricol brus- och tuggtabletter och slippa alla olika sväljtabletter. Det skiljer lite på rekomendationerna ang. tabletter i Finland och Sverige. Möjligtvis också beroende på om man gjort sleeve eller GBP. Enligt mina läkare får jag som GBP opererad inte svälja hela tabletter. Kapsylerna måste öppnas och bara innehållet sväljas. Liksom alla andra sväljtabletter måste krossas. Och det smakar inte gott!
Men det är bra att det finns olika alternativ för olika behov. Jag älskar smaken på Baricol brus- och tuggtabletter. Det är godis för mig, då jag inte alls kan äta godis eller saft/limonad.

0

Åh vilken skillnad på rekommendationer. Jag är så mesig på just sådana brus-aktiva saker men vad bra att du hittat något som passar dig perfekt.
Kram på dig!
Louise

0

Jag kör en kapsel Forte från Fit for me på morgonen och två kalcium på kvällen. Funkar fint för mig – hatar den söta Baricolsmaken.

0

Jag klarar verkligen inte av smakerna på tuggtabletterna eller brustabletterna, ursäkta mitt språk men jag spyr upp dom så fort jag sväljer dom vilket gör att jag inte vill äta mina vitaminer, har 3-5 oöppnade burkar hemma som jag inte kommer äta o då undrar jag om ni vet någon sida där man kan sälja dom eller kanske byta dom svälj tabletterna?

0

Åh jag förstår…?
Prova lägg upp på instagram?
Hoppas du gillar sväljtabletterna bättre, jag tycker verkligen de är toppen! Kram på dig!
Louise

0

Haft pulvret men provade för första gången vitaminerna i tablettform. De fastnade. I fyra timmar kunde jag inte dricka eller äta utan att det började krampa och tillslut kräktes jag upp drickan och delar av maten. Fem timmar senare kunde jag dricka men bananen som jag försökte äta kom upp igen. Så att de glider lätt ner håller jag inte med om. Tur att Baricol finns i pulverform.

0

Åh fy vad obehagligt! Jag dricker dem endast m kaffe. Vatten fungerar icke! Men kaffe m mjölk tycker jag är bra!
Stor kram
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.