Godmorgon på er!

Har ni sovit gott?

Tisdag idag och ny vardag för mig! Vad gör ni idag?

Jag ska snart åka till mitt jobb och ha fina patienter och göra lite annat administrativt som ligger och väntar. Jag jobbar som barnmorska och enhetschef på Mama Mia Barnmorskemottagning i Malmö. Så jag blandar patienter med andra arbetsuppgifter såsom personalansvar och schemaläggning.

I söndags var vi på restaurang och firade Fars dag med vår egen pappa i lilla familjen och min svärfar. Min egen pappa befinner sig utomlands så han får jag fira lite mer ordentligt en annan dag!

Vi åt på Vapiano i Malmö.

Gott och uppskattat av alla oss sex, inklusive barnen. Denna gång valde jag att välja en hel vanlig portion för min plan var att göra doggybags/lunchlådor av resterna.

Ibland tänker jag tvärtom! Ibland har jag kylen full av rester, så det känns inte lönt att göra nya. Och ibland är jag på resande fot, när det inte går att spara mat lika lätt. Men ibland är det verkligen en bra idé att ta en fullportion och spara resterna.

Jag har aldrig mött någon på en restaurang som nekat mig att spara resterna. Men inte heller att låta mig får beställa en halv portion. Får dessutom alltid en halv portion till cirka halvt pris. Ofta utan att be om det. Så inga problem där!

Denna gången

beställde jag linguine med kyckling/citron/rosmarinsås. Så god!! Smakade inte så mycket citron men ändå! Egentligen var det timjan i originalet men jag bad om rosmarin istället. Ääälskar rosmarin, speciellt färsk sådan. Så jag öste på med ännu mer när jag fått in min tallrik.

Egentligen så är nog inte detta så himla stor portion. Hade UTAN problem ätit hela för 2 år sedan. Och inte blivit mätt, ska jag tillägga! Men nu är detta för mycket för mig.

Det är olika hur mycket jag orkar beroende på många saker. Hur har dagen varit? Vad har jag ätit innan? Är det ägglossning eller inte på gång?…  Vad är det för slags mat? Många saker avgör!

Här var det ju pasta och gräddsås… Det mättar mycket i min minimage. Kall mat, till exempel, orkar jag mer av.

Här ser ni

hur mycket jag som var kvar när jag var mätt. Och ändå åt jag rätt långsamt och bra!

Fick allt med mig i en burk hem. Och strödde lite extra rosmarin på igen 🙂

Och väl hemma så delade jag faktiskt resterna på två matlådor. Inte klokt egentligen!

Lade till några Sugarsnaps och parmesan, mycket för att öka proteinhalten. Pasta med gräddsås är ju egentligen inte optimalt för mig. Jag försöker äta mer proteinrikt än så här. Men inte till varje måltid. Ibland blir det precis så här, och det går hur fint som helst!

Tänka sig så bra… En huvudrätt, delad på tre. Billigt och matsmart!

Nu får ni ha en underbar dag!

TA HAND OM ER!

PS. Hur firande ni pappor i era liv?

Kram

Louise

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.