Hej på er och trevlig helg!
Lördag nu igen. Och tiden flyger iväg, snart är det jul och nyår!
Idag ska jag pynta fram julpynt. Sett att flera jag känner redan börjat men idag är det vår tur.

På fredagar burkar jag väga mig. Gör det fortfarande fast jag egentligen sagt till mig att sluta göra det så ofta. I somras nådde jag ju mitt mål på 75kg och normalt BMI. Helt fantastiskt, och jag är så stolt över mig själv. Började då snegla på siffran 70 och tänkte att jag kanske ville ner till det. Ångrade mig halvvägs på väg och när jag kom till 72-73 och viktnedgången verkade stanna av så kände jag mig väldigt nöjd.

Nytt dilemma i livet

Nu är det så att jag verkar fortfarande gå ner i vikt. Vikten stod på 70,5kg igår och nu vill jag faktiskt inte gå ner mer. Tycker att jag ser för smal ut i ansikte och över hals och axlar. Känner att jag gillar att jag har lite mjuka och härliga lår och armar kvar och vill inte bli av med det.

Visst jag gör till mig på denna bilden men denna hals gillar jag inte…

Borde träna

Inser att träna hade varit bra för att bara få lite mer fast form på mina fina sladdriga mjuka lår men som ni vet så har jag inte orken just nu. Kanske till våren… Och då kanske jag ökar förbränningen mer? Och det vill jag inte.

Men hur gör jag?

Äter allt

Jag äter MYCKET för att vara överviktsopererad. Äter alltid enligt mina rutiner och ruckar mycket sällar på dem. Äter avokado och ost i massor. Äter all slags mat, äter fullfeta produkter såsom grädde och smör. Äter choklad flera gånger i veckan. äter chips till helgen, dricker vin, äter kakor. Äter vitt bröd, äter massa pålägg.

Äter alltså rätt mycket tycker jag men minskar ändå. vet inte riktigt vad jag ska göra. Vill inte gå ner mer men detta är ju verkligen en helt ny sak i mitt liv. ALLTID kämpat för viktnedgång och måste ”passa mig” vad jag äter. Men nu… – äter allt jag vill men går ändå ner i vikt. märkligt värre.
har ni tips till mig? Jag behöver dem… Hur ska jag tänka, hur ska jag göra? Vill ju egentligen inte gå upp i vikt, det är ju stora skräcken… men vill heller inte minska mer…

 

Ta hand om er!

0

Kommentarer

Tänk på att bottenvikten sällan är den vikt man stannar på, de flesta når en botten och går därefter upp några kilon. De 2-3 första åren är också s.k smekmånaden så viktigt att inte ”slarva” för mycket och tro att nuvarande vikt och vanor kommer innebära samma resultat även längre fram. Bättre att isf öka energiintaget med bra livsmedel som också enkelt kan plockas bort om vikten vänder. Du är grym och en fantastiskt inspiratör!

0

Tänker att träningen bygger muskler som väger mer än fettet och att du kommer bli mer hungrig och behöva äta mer om du får in träningen regelbundet. Givetvis ökar förbränningen men muskler ändrar din kropp och du kanske kommer ifrån det smalanegativa och istället får en mer smaltränad/tonad kropp.

Hade lite svårt att uttrycka mig men du kanske hänger med?

Simning kanske kan vara ett alternativ om du tycker det känns motigt att börja med något. Mina barn älskar vatten så i vår tänkte jag försöka införa 1-2 dagar i veckan med badhus med stora sonen på 5år så vi kan simma ihop och leka i vattnet för att få lite egen tid med honom samt för min egen skull med rörelse i vattnet.

0

Ja du har verkligen rätt, har en motionscykel hemma så jag tänkte snart börja cykla på den ett par ggr/v. Simning är också väldigt bra! Tack för peppen, känns skönt att få tips!
Ha en fin helg, kram
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.