Heeeej!

En fira sina framgångar är oerhört viktigt. En sätt är att ge sig själv presenter under resans gång. En annan sak är att dokumentera det väl. Det är nog det som har peppat mig allra mest.. att fota mig själv under tiden och jämföra bilderna. Men som jag skrev först, att ge sig själv presenter är faktiskt något som jag missat. Jag har faktiskt glömt det. Jag har sett andra som satte upp mål för sig själv och sedan firade de det utmed vägen, tex vid 5 kg -köpa en tröja, vid 20kg -ge sig själv en fotbehandling osv.. Bra för dem. Men jag har missat det tyvärr. Eller så har jag inte behövt det.. Beror på hur man ser det.

Jag satte så klart upp mål. Mina var dock av annan art än just viktmål. Jag satte från början 80kg som mitt slutmål (minus 35kg) och sedan ändrade jag till 75 kg och sedan normalt BMI. Men jag skrev också en lista på icke vikt-relaterade mål såsom

  • komma i min förlovningsring
  • kunna ha en speciell röd klänning som jag köpt för länge sedan
  • kunna ha stövlar till hösten..

Min ring är på vänster ringfinger sedan länge och den röda klänningen ser ni här uppe i bloggens toppbild. Stövlar har jag inte kommit till men jag tror att det kommer gå nu till hösten 🙂

Men presenter utmed vägen har jag varit sämre på.

Bilder att jämföra med, det har jag många och de peppar mig oerhört mycket!

Jag. Två månader emellan alla bilderna!

Hur kul är inte detta liksom?! Underbart att se. Älskar dessa bilder. Men jag har även fler:

före-efter
Ja, bilden talar ju för sig själv…
1 år mellan bilderna.
Samma tjej? Ja och nej 🙂

 

Senaste före-efterbilden. Kul va?

MEN… En sak jag gjorde när jag väl nått mitt mål på 75 kg var att jag köpte en present till mig själv. Jag köpte mig en bricka som jag länge önskat. En stooor bricka. Och den använder jag glatt och den blir en ständig påminnelse om vilken resa jag gjort. Den är stor, det är den verkligen. Och oftast står den som en tavla i hallen och pryder en vägg.

65 cm i diameter är den!

Ps. Har ni också liksom vi en skål med diverse ”skräp” i hallen?

Men den är också underbar att duka upp massa god mat på. Ser härligt ut, eller hur?

Frukostbuffé
Helgfrukost

För den uppmärksamme så är det inte den brickan jag från början beställde. Jag tänkte nämligen från början beställa en bricka från marimekko. Men den föll mig inte i smaken och den var inte så stor som jag önskade så jag bytte den till denna ni ser ovan!

För er som är i början av resan, gör det som jag missade, skriv upp mål och unna er något välbehövligt som pepp och firande av era framgångar. Och glöm inte att dokumentera er själva utmed vägen. Och om ni inte har så många ”före”-bilder (för det är ju allmänt känt att vi tjockisar inte gärna hamnar på bild, speciellt inte i helkroppsformat) så be vänner och släktingar att leta i deras album, de har säkert några som du inte vet om 🙂

ps. En bloggföljare är idag nyopererad så vi skickar många kramar till henne ♥ Cecilia.

Kram på er

Louise

1+

Kommentarer

Alltid lika trevligt att läsa din blogg!
När bestämde du dig för att göra en operation? Och vad fick dig att göra en?
Kram Johanna

0

Hej Johanna, vad kul att du hittat hit! Om du söker tillbaka hittar du två inlägg som heter Varför operation del 1 och del 2. Där hittar du utförlig info om det. Men kort; ca 6 mån innan op och för att jag kände att jag inte klarade detta själv längre ☺️.
Kram på dig!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.