På årets semester hade jag och min man en stor bemärkelsedag. Vi firade nämligen 10 år sedan vi gifte oss 17 juli 2010. Och det skulle firas.

Vi började dagen med en lugn förmiddag

som så många av våra andra semesterdagar. Sova länge, lång frukost. Kaffe i solen. Plocka lite, lyssna på musik… Sedan åkte vi på tur, jag och min älskade Micke och våra två pojkar. Den ene gossen fanns faktiskt där i magen på mig på vår bröllopsdag för 10 år sedan 🙂

Vi åkte med picknicken packad till Ellinge Slott utanför Eslöv, som var det ställe vi hade vår fest den där soliga dagen för 10 år sedan. Massor av ”sytrådar” i luften som irriterade, men vi hade en fin stund där i parken. Vet du var ”sytrådar” är? Just namnet sytrådar är nog ett påhitt från min dagmamma för många år sedan. Men är ett bra namn tycker jag. Du vet de där mycket tunna svarta djuren, max 3 mm långa som kliar som tusan när de landar på huden…

Ja det var en bisak..

Men picknick ja! Vattenmelon bär, vindruvor, köttbullar, baguette, räk/laxmacka och lite alkoholfritt bubbel i glasen…

Och två fantastiskt fina bitar tårta som min bästa vän (och tärna) kom och lämnade till oss på morgonen. Hur gulligt?!?

Sedan gick vi en tur i parken

och tog foto på samma ställe som vi gjorde då. Lite kul faktiskt. Som ni ser så var jag inte så stor när jag gifte mig. Hade bantat ner mig tills dess, vägde nog kring 80kg där. Men min allra mesta övervikt fick jag senare, efter mina två barn.

Sedan åkte vi till Malmö och doppade oss och åt glass. Och sedan kom vi hem, lämnade bort barnen, svidande om och hade en helkväll i Malmö tillsammans, bara Han och jag!

Han som är mitt livs kärlek, utan tvekan. Han som alltid stöttar och hjälper. ALLA! Han som läste på allt om min Sleeve inför operationen för att veta allt som kunde hända. Påminner om mellanmål och köper hem diverse nya proteinprodukter för mig att prova. Han som alltid älskar mig, hur jag än ser ut. Han är mitt allt och jag kommer alltid älska honom.

Vi började kvällen på Lilla Torg.

För er som är hemmahörande i Skåne, så vet ni precis vad Lilla Torg är. För er andra kan jag berätta att det just är det; ett litet torg som är helt kantat av restauranger. Och det är knökfullt, alltid. Speciellt på sommaren. Nu var det ju lite annorlunda pga Corona. Vakter överallt som höll koll på antalet personer. Och hade man inget bord, så fick man inte gå in. Annars brukar det hänga mängder av personer kring baren och borden, men inte nu. Himla bra skött måste jag erkänna.

Vi drack vars en drink och även vattenflaskan var med 🙂 Jag drack en fläder Collins om jag minns rätt. Ganska god, men lite för sur, även om jag brukar gilla sura drinkar.

Sedan gick vi och åt middag

På Restaurang KOL. Först Gambas med aioli som vi delade på. Uh la la vad goda de var!

Sedan tog jag röding och min man tog biff. Alltså det var så gott. Bad om halv portion och det fick jag, utan problem.

Åter till torget…

Sedan gick vi tillbaka till Lilla Torg igen. Och vi satt länge och pratade och pratade och njöt av att få dels avsluta en mening utan att ett barn avbryter en, men också att få lov att ”avsluta varandras meningar” om ni förstår vad jag menar. Prata om oss och om det som gör oss unika. Få lov att skämma bort varandra med fina ord lite…

Helkväll blev det. Och fler drinkar. Varav en som vad ursinnigt god. The pink Lady eller Lady in pink. Vansinnigt, ursinnigt, fasansfullt god!

Och snygg eller hur?

Kvällsmålet tog vi också där på sena kvällen… Smart eller hur? Kände att några timmar efter rödingen så började det kurra i magen. Så vi tog in ett fat med nachos med jalapeno och massa ost och syltad rödlök. Vattnas i munnen nu när jag tänker på den.

Var hemma sent, tog taxi hem och sov gott hela natten då barnen som hos barnvakterna. Världens finaste dag och kväll som vi kan leva på länge…

Måste också berätta om att jag fick en vansinnigt fin present av min käre man. Diamantörhänge som jag önskat mig hela livet. De är min lycka och sitter sedan dess i mina öron, inte tagit av dem än!

Är de inte fina?

Nu får ni ta hand om er och ha en fin kväll tillsammans!

Stor kram

Louise

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.