En sak som jag verkligen bestämde mig för inför min operation, det var att TA DETTA PÅ ALLVAR! Jag svalde alla tips och regler efter en överviktsoperation med hull och hår. Bestämde mig för att följa detta till punkt och pricka. Ville inte göra rätt. Ville äntligen lyckas med viktnedgång i mitt liv. Men var också rädd.

Rädd för att ”råka” göra fel. Tänk om jag förstör något? Vad händer om jag råkar göra fel, gör jag permanent skada då?

Någon som känner igen sig?

Men något jag ändå lärt mig är att de tär ok att göra fel – ibland! Min mamma sa någon gång:

Man blir inte tjock på det man äter mellan jul och nyår, utan det man äter mellan nyår och jul

Och ja, det stämmer ju verkligen. Jag blev inte tjock för att jag åt godis då och då. Jag blev tjock för att jag åt fel varje måltid. Ja det, var faktiskt så! Jag åt fel hela tiden. För mycket, för ofta!

Så nu, snart 3,5 år efter min operation så vet jag att det inte händer något om jag väljer att inte följa mina regler några dagar då och då!

Nu till exempel.

I måndags fick jag reda på att min man testats positivt för Covid-19 och när han ringde reste jag mig upp och sa hejdå till kollegor. Och åkte hem. Hem med barnen och så stängde vi ytterdörren. Nu ska vi vara i karantän hela denna veckan. Och jag och store sonen testades igår (yngsta sonen är 5 år, och de testas inte). Så vi är hemma. Jag började känna mig krasslig på tisdag kväll. Inte sämre nu men vi får se vad det innebär. Tur man har en gosig katt att värma sig hos.

Men hemmahäng med barn som egentligen vill vara ute och leka med kompisar osv… Det är sin utmaning. Och maten blir lite tokig därefter. Även för mig. Håller inte de 3 timmar jag annars alltid har mellan måltider. En chokladbit slinker ner när jag står och kokar kaffe. Och mellanmål blev en bit sockerkaka då någon gång. Och inte alls så proteinrikt som jag brukar äta.

Men det gör faktiskt inte så mycket!

Jag lever som jag vill precis varje dag. Jag har mina fina rutiner som jag följer. Trivs med mig själv och min kropp. Och äter så gott precis varenda dag. Vill inte ha det på något annat sätt i livet. Men ibland är man bara slapp. Och orkar inte göra som man ”ska”. Vet ni hur jag menar?

Till slut vill jag tipsa om de länkar som jag ofta lägger ut här i mina inlägg. Ni ser att på vissa ställe är texten blå? Det betyder att jag länkat till något annat, ofta till mina egna inlägg bakåt i tiden här på bloggen. Så ni som vill veta mer om mig och hur jag äter/lever kan klicka er vidare på dem.

Men man kan också söka på kategorier här långt ner under mitt inlägg, men då får man inlägg även från mina andra bloggkollegor, men det kan ju vara trevligt så klart! Samt trycka på ”Louise” bland bloggare och klicka sig bakåt. Bara lite tips om man vill veta mer!

uppdatering; jag och sonen var negativa (vi hade covid-19 i juni-20 så jag tror och hoppas att vi har ety visst skydd) och vi mår bättre. Så tacksam. Maken är fortfarande hängig och förkyld och trött men ok! Tacksam!
kram och ta hand om er!

Louise

6+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.