Hej på er! Allt bra idag?

Jag kommer härmed med mitt absolut främsta råd för er som gjort eller ska göra en överviktsoperation:

Ät var tredje timme, utan undantag!

Nu är det snart 2 år sedan min operation och jag väger idag samma som jag gjorde för ett år sedan, eller egentligen någon kg mindre. Jag lever ett lätt mat-liv, det lovar jag. Funderar inte så mycket, kämpar inte så mycket. Allt flyter på lugnt måste jag säga!

Men jag är oerhört noga med mina tre timmar!

Tror verkligen det är det som gjort hela saken framgångsrikt för mig. Tror det, man vet så klart inte.

Jag håller rätt hårt på flera av mina regler.

Reglerna jag fick efter op var:

  • Äta var tredje timme
  • Äta långsamt
  • Ha proteinrika måltider
  • Träna regelbundet
  • Drick minst 1500ml vatten per dag
  • Drick inte till maten

 

Och jag håller allt utom träningen! Varje dag. Vareviga dag håller jag dessa regler. Ja, jag gör undantag. Men inte så ofta. 2 ggr/vecka kanske? Detta har blivit en vana för mig så jag gör inget som jag egentligen tycker är jobbigt.

Den viktigaste

Men jag är övertygad om att Regel nr 1 är den viktigaste. Att inte småäta. Att hålla sig till 3 h mellan måltiderna. Och då gör det inget om det blir chokladbit eller en kaka eller lite kaksmet när jag bakar eller en skål med popcorn eller chips ibland. Inte varje dag! Men på helgen blir ett mellanmål ofta så. MEN! Det blir alltså så till mellanmål. Inte extra mittemellan mina tre timmar.

Men är jag sugen på en kaka

så blir det en kaka till mellanmål. Ofta lägger jag till något mer, dels för att jag ska bli mätt, men också för att jag mår bättre då. En kaka på tom mage blir inte magen så glad av.

Om ni inte får till viktnedgången, kolla över denna Regel nr 1. Håll dig till det. Ställ mobilens alarm om det behövs. För man behöver hjälp. Det är inte så lätt, men det går. Det betyder också att man måste ha bra mål så att man klarar sig till tre timmar senare. Proteinrikt och tillräckligt mycket, så du blir mätt. Annars kommer gärna suget efter något igång efter 1-2 timmar.

Ja, jag gör undantag!

Så klart jag gör. Men väldigt sällan faktiskt.

Vad säger ni? Vilka regler för er är allra viktigast? Är det någon regel som ni inte riktigt håller (som jag och träning :-))

Kram på er!

Louise

 

Vill du följa mig på instagram så kan du göra det här  ❤️

19+

Kommentarer

Så skönt att höra att du är viktstabil och hur du bär dig åt! Själv är jag ju inne på dag 6 med flyt, och jag ska enligt min läkare äta 800kal per dag, jag är supernoga med att äta vissa tider; (kaffe först på morgonen vid typ 6,30) 8,30,11,30, 14,30,17,30. Sen har jag med mig en flaska vatten var jag än går och dricker så mycket som möjligt (jobbigt med allt vatten då man får springa och pinka hela tiden…..men så är det ju ) . Det som är bra med den här perioden innan operationen med flyt på speciella tider är att jag förhoppningsvis kan bara fortsätta med det efter op, med tillägg på 2 ytterligare klockslag, så jag hoppas det kommer att fungera, sen hör det till saken att när jag säger flyt så menar min klinik inte riktigt det ni andra menar, vi har möjlighet att äta om vi följer de rekommendationer som de ger, så jag kör flyt de 2 första tiderna på dagen och sen äter jag 2 mål med max 200 kal till eftermiddag /kväll…. Angående träning så har jag en envis hälsporre, som bara blivit värre ju tyngre jag blivit, men jag gillar att vandra, har gått Den franska leden till Santiago de compostela, och således gått ca 2-3 mil /dag under den tiden man gick uppdelat på 3 etapper (hela leden är 80 mil) så jag hoppas att min hälsporre försvinner iomed att min vikt kommer bli lägre….Jag är allergisk mot gym…vet inte hur många gånger jag köpt ett gymkort för att gå dit högst 3 gånger och sen sluta. När jag är inne i min tjockisperiod är det definitivt inget uppmuntrande att gå till ett gym fyllt med speglar och mestadels människor som är smala och i kondition….Kommer däremot ta upp min yoga igen 🙂 ’
Kram/Maria

0

Hej igen!

Jag tror att det är som du säger att man i allmänhet behöver äta oftare än vad jag iaf har gjort tidigare, och att äta rätt.
För när man blir för hungrig det är ju så att ALLT slinker ner.
Själv känner jag ju att jag mår mycket bättre när inflödet är tillräckligt ofta och rätt typ av mat så funkar jag som bäst.
Jag skall även tänka på detta med träning och att äta långsamt.
Nu har ag bara 2 flytdagar kvar innan op. vill ju vara så förberedd som möjligt.

Tack igen för ett bra inlägg!
// Virpi

0

Kul att läsa din blogg. Jag ska in på op den 8 oktober så nu är det modifast som gäller för mig. Längtar tills op är över och samtidigt har jag lite ångest.

0

Ja, det går bra. Fast det är jobbigt med de som är antioperation. Försöker förklara att detta är något jag inte bestämt över en natt utan att jag gått på utredning under mer än ett år. Jag, vill ju omsagt var öppen med att jag ska operera mig men när man får kommentarer som ”det finns andra sätt det är bara att kämpa”, då är det lätt att man blir små less men jag är nöjd med mitt beslut och motiverad som sjutton. Tack för respons. Åsa

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.