En av reglerna efter en överviktsoperation är att vi ska äta lååååångsamt. I början är det ett absolut måste. Det går inte annars. Herre gisses, första måltiderna tog över en timme att få i sig. En dl smoothie på en timme. Vilket skämt!

Men det var verkligen så. Oj vad långsamt det gick. Och gick det bara lite för snabbt så gjorde det så ont i magen.

Det är verkligen annorlunda nu. 1,5 år efter op så kan jag äta rätt normalt. Vad nu normalt är. Men jag kan äta en middag på tio minuter om det kniper. Men det är inte bra, så jag försöker verkligen fortfarande att lägga ner besticken och vila mellan tuggorna. Då mår magen bäst.

Risken är annars att jag inte orkar hela min portion. Även att jag får ont i magen. Att jag mår illa. Får dumping. Så det är inte bra.

Men jag kan. Vissa måltider. Men vissa är helt omöjliga att äta snabbt. Helgfrukosten måste jag var noga med. Äta långsamt. Då äta jag ofta inte direkt när jag vaknat, utan det blir cirka 1 timme efter sängen. Då måste jag vara noga.

Och kvällsmaten ihop med familjen är ibland tuff. För då fixar jag med barnens mat (mest 3-åringen). Lägger upp, delar, ”laddar” hans sked, peppar honom att ta en tugga till… Och då blir det lätt att jag själv trycker i mig några tuggor för snabbt.

Men ni som kämpar med smoothie och soppor och tänker ”hur ska jag någonsin klara av att äta en lunch på jobbet på 30 min”: det blir lättare, jag lovar!

Till sist; ni som har svårt att äta lagom långsamt: ladda ner appen ”BariBuddy” – där finns bra hjälp med äthastigheten!

 

Kram på er!

Louise

3+

Kommentarer

Oj jag opererades GBP för sex dagar sen och får i mig 1-1,5 dl yoghurt på 20-30 minuter utan problem, vilket är lagom enligt BariBuddy 😳 Jag var väldigt svullen och gasig de första dagarna förstås, men har inte haft särskilt ont och jag känner bara…har de ens opererat mig?

0

Det är så himla olika för alla! Du ska lyssna till dig själv och din mage. Kanske märker du skillnad när du äter fast mat? Ta nu hand om dig och grattis till dig!
Stor kram
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.