Hej på er alla fina!
Har ni en fin dag? Idag är det torsdag och snart har hela denna veckan gått. Det går så snabbt… Mitten av augusti.. snart höst ju. Hujeda mig… Älskar alla årstider och vem kan klaga på denna sommaren liksom… men ändå. Det går så snabbt.

Denna höst kommer bjuda på många nya spännande förändringar för mig. 2018 har redan blivit Mitt År. Minskat drygt 40 kg och minskar fortfarande. Har normalt BMI. Min man har bytat karriär och trivs som fisken i vattnet. Jag har nya spännande utmaningar på jobbet framför mig. Jag har startat blogg (whohooo) och bloggen kommer nog också lyfta en bit under hösten. Har blivit erbjuden nya spännande utmaningar även avseende bloggen. Kul va? Ingen som jag kan idag avslöja men håll utkik!

Som jag skrev härom dagen så har jag startat upp en ärtskottfabrik. Tog mina barn som gästarbetare och planterade tillsammans med dem.

Ärtskott
Ser ni där mumsiga spröda skotten till höger. Mums!

Älskar ärtskott. Och de där man köper i ett tråg i affären är inte så goda som de kan vara. De är så hårda i stjälken, håller ni med? De är inte alls sådär krispiga och mjälla (haha.. nu kom min kära mammas ord in här.. mjäll är ett typiskt ord som min fina mamma skulle använt..) som de som man får på restauranger. Så nu jäklar, ska jag odla egna!

Googlade lite tips och satte igång..

Gula ärter
Började med att lägga de torkade ärtorna i kallt vatten, ett par timmar.

Märkligt med stavningen. Jag tycker absolut att ärtor stavas ärtor… inte ärter… Tydligen är båda OK enligt Svenska akademien.. Äh, jag kör på mitt sätt. Ärtor.

Lade sedan vanlig planeringsjord i ganska grunda fat. Plattade till och lade sedan de halvblöta ärtorna tätt på jorden
Ett litet lager jord till ovanpå. Inte så mycket.
Sedan vattnade jag ganska mycket med sprayflaska och plastade in i en påse.

Jag har gjort små hål i plasten och har inte påsarna helt stängda. Jag vill att det ska bildas lite kondens i påsen men inte så blött att min odlign ruttnar. De vill stå ljust och ganska varmt så de här två bebisarna får frodas på mitt köksbord i förmiddagssolen. Nu håller vi tummarna att de börjar gro och att vi får skörda ärtskott om någon vecka.

Uppdatering kommer…

Kram på er alla!

Ps. Den här goda frukosten har jag haft flera gånger i veckan. Kvarg, egenplockade björnbär och lite honung. Alltså… kan det bli godare?

Kram på er
Louise

kvarg med björnbär
God morgon i en skål!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.