Godmorgon i stugorna! Söndag och Alla Helgons Dag. Vaknat pigg och glad. Varit iväg på en tur med min fina familj och är så tacksam. Vi brukar åka till norra Tyskland minst 2-3 gånger per år. Äter gott, shoppar i stan, köper typiska Tysk-produkter som vi gillar att ha hemma (detta kommer i separat inlägg) och bara myser!

Nu var det äntligen dags igen. Lübeck var målet och vi körde ihop med mina svärföräldrar och min makes bror med familj. 10 pers! i två bilar! Men det gick så bra! Packade med mig macka och lite proteindrycker som back-up. Men var också noga med att min mage fick styra våra måltidstider 🙂 Så klart behöver de andra inte följa mig men JAG måste vara noga och det vet de andra. Som gravid blir det ännu mer känsligt. Måste hålla mina tre timmar absolut!

Bilresa för oss är lika med frihet. För många kanske det är jobbigt men för oss är det underbart. Musik, snack i bilen, lite godis och man kan stanna när man vill. Resan blir själva målet!

Hej från bilen!

Innan resan hade barnen tagit antigentest för C-19 och det behövdes, kan jag säga. Vi vuxna var alla vaccinerade och hade med bevis för det. Vi fick visa upp det både på hotellet och på alla restauranger. Och munskydd gällde på offentliga inomhus-ställe såsom butiker och restauranger. Men det gick super, man vande sig snabbt!

Vi shoppade och jag hittade en stickad tröja och mysbyxor som jag kan ”växa” i. Lite bebisgrejer (var bara tvungen :-)), jackor till barnen, massa mat och ”måste-ha”-grejer. Vin och bubbel fick vi fylla på, även om jag inte för tillfället kan hjälpa till att dricka det… Vi är dock inte sådana som handlar supermycket vin och sprit och lägger in i förrådet. Lite är skönt att ha hemma, men jag blir chockad ibland när jag ser svenskars överfyllda bilar på väg hem igen… Lite läskigt måste jag säga.

Min nya tröja!

Vi åt ju också massa god mat! Schnitzel är ett måste! Åt några stycken faktiskt. Delade ofta med min yngste son eller tog en mindre portion. I Tyskland har de något som heter ”seniorteller” = pensionärstallrik. Ganska gulligt namn! Men det betyder bara ett mindre portion till mindre pris. Och då tyskar tenderar göra STORA portioner så är det himla smart. De har inte heller några regler för vem som får beställa det, så även jag som är en ung (:-)) 40-åring får beställa det!

Heta räkor!
skål på er!
Pasta al olio med massa chili
Mums med schnitzel
Alkoholfri öl blev det några stycken. Bra att beställa in innan maten kommer för när maten kommer så slutar jag dricka!

Vi sov två nätter så vi hann också med att hänga på hotellrummet, vilket är bland det mysigaste jag vet. Lite snacks. Barnen leker. Något gott att dricka och en tidning att läsa. Det är semester för mig! Och barndom. Kan minnas när jag gjorde det med mina föräldrar när jag var liten. Och även jag fick ”drink” osv att njuta av.

Här ser ni ett av mina ”mellanmål”. Lade till tomater och frukt till chipsen och drack en alkoholfri öl innan dess. Mysigt!

Frukost på hotellet är ju halva grejen när man är borta, eller hur? Började dagen tidigt med kaffe på rummet och Movicol blandat med juice (Urk!!) och en liten bit bröd. En morgon blev det en köpe-lussebulle som var med hemifrån. Så måste jag göra när man sedan ska äta frukost i matsalen. Annars hade jag mått illa, ska jag säga. ”Väcker” magen lite på detta viset. Och sedan äter jag nere i hotellmatsalen någon timme senare, lugnt och fint. Och njuter av allt! Mat är livet eller hur!

Vi kom hem igår kväll så idag handlar om att packa upp och tvätta. Idag blir det hemmamys och hemlagad mat. Hur gott det ändå är med restaurangmat så är det ju godast och bäst med bra mat. Så lika mycket som jag längtar efter lite onyttig mat såsom en resa så här innebär, lika härligt är det nu idag att laga god och nyttig mat med massa protein och äta en massa grönsaker igen! Tycker ni samma?

Ha nu en ljuvlig söndag alla fina!

Ps. återkommer i veckan med ett inlägg om vad jag just brukar handla när jag är i Tyskland!

Finns det några fler tysklands-entusiaster där ute?
Stor kram!

Louise

 

 

 

 

Kommentarer

Sån härlig resa ni verkar ha haft. En av fördelarna med att bo i Skåne är att ni har så nära resten av Europa😃 Vi som bor i Norrland får ta oss en tripp över till Norge 🇳🇴 Inte dumt det heller.
Har nu fått tid för sista läkarbesöket innan min sleeve. Så spänd på vad som händer och ser fram emot min ”resa”.

Vilken mysig resa ni har gjort!🙂

Jag har läst din blogg ganska länge nu och ville passa på att skicka ett stort tack till dig. Jag började själv fundera över att göra en sleeve för 1,5 år sedan och eftersom väntetiden här i Skåne är så lång så skickade jag in en egenremiss ganska direkt för att ge mig själv utrymme att fundera på saken under väntetiden. Under det här året har jag läst på massor, bland annat din blogg och blivit mer och mer övertygad om att det är rätt väg för mig. I oktober fick jag plötsligt ett samtal från kliniken och bara dagar senare var det dags för läkarbesöket. Eftersom jag tackade ja till en snabb operationstid gick det undan och förra veckan blev jag opererad. Jag är så glad att jag vågade ta steget. Inspirerad av dig har jag nu faktiskt också tänkt blogga om min resa. Kanske kan jag också inspirera någon annan att våga.🤞

Äntligen har jag fått ett operationsdatum😃. Redan den 1 december är det dags. Både längtar och känner mig nervös på samma gång. Känns så viktigt att jag klarar av det här, min sista chans till att bli normalviktig. Det är stort! Borde kanske beställa Baricol Complete🤔.
I vilken form föredrar du att ta dina vitaminer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.