Ja precis som titeln lyder så har det konstigt nog blivit så. Blivit en periodare vad gäller mat.

Pendlar mellan att älska mat i alla former. Laga, titta på, inspireras av, smaka, äta, tänka på… Allt som har med mat gillar jag.

Gillar också nästan precis all mat. Blekselleri har jag svårt för. Och äter helst inte inälvsmat (men hade jag blivit bjuden på vällagad sådan så hade jag inte tackat nej). Men annars så äter jag allt.

Vit tallrik m toast Skagen och citronklyfta

Konstigt nog så har det dock blivit så annorlunda från innan operationen. Dels så är min kärlek till mat mycket friare. Vågar erkänna att jag älskar mat. Och står för det!

Men också så har mat blivit lite mer som en nödvändighet. Innan var det hela tiden:

Borde inte äta detta… På måndag ska jag börja banta. Bara en till…

Nu är det istället:

Oj, orkar inte mer, måste tänka på att ha ett riktigt bra mellanmål nästa gång så jag får i mig ordentligt med näring.

Det märkliga nu är också att det finns flera dagar per månad som jag inte alls är sugen på mat. Äter för att jag måste men har ingen lust egentligen. Det mesta är lite tråkigt. Så har det aldrig varit för mig innan. Dessa dagar brukar jag minska ca 2 kg i vikt.

Sedan kommer dagar när jag är så vansinnigt sugen på allt. Choklad, chips, salt, sött, mat, mackor, ost, oliver. Grädde. Sylt, pannkakor, bullar… Då är allt gott och jag kan börja fantisera om nästa mål medan jag äter något. Mums. Då burkar jag istället åka 2 kg i vikt.

Detta var något som stressade mig oerhört under hela viktresan, det första året. Blev så orolig för att något va fel, varje månad. Men det har varit så här precis hela tiden.

Och jag vet varför!

Det har med hormoner och min ägglossning att göra. Så nu stör det mig inte så mycket (men konstigt nog så kommer hjärnspökena ibland ändå!). Kring ägglossning så är jag så sugen, så sugen. Men veckan efter så är det så tråkigt med mat…

Just nu är det tråkigt med mat. Så tråkigt. Inget är kul. Har ingen inspiration. Så tråkigt.

Men snart vänder det.

Ha en fin lördag! Här pysslas det och städas och leks för fullt.

kram

Louise

14+

Kommentarer

Hej Louise!
Nu har jag gjort den efterlängtade Sleeve operationen redan 2 veckor har gått. Jag kämpar lite med att hitta mitt sätt att äta och veta hur mycket jag ska äta. Har du några bra tips? Har inte gått ner så mycket än, när börjar man gå ner i vikt? Tack för en härlig blogg. ❣️Natalia

0

Hej och grattis! Jag fick ganska omfattande regler och tips hur man skulle äta första tiden. Flytande första två v och sedan purékist i tre v. 6 mån per dag, cirka 1-1,5 dl per måltid i början. Har du fått sådana råd?
Mina råd är att äta låååångsamt! Och ta en dag i taget!
Kroppen kan ibland stå stilla i vikt i början då den redan gått ner inför op. Var inte orolig, det kommer!
Kram
Louise

0

Tack!
Det känns underbart men lite orolig att jag inte går ner så mycket. Det har gått väldigt bra med att hitta tiderna men missar ibland. Det är en väldigt konstig känsla att inte känna sig hungrig det gör att det är lätt att glömma maten tyvärr. Tack för dina råd! Trevlig helg 🌻

0

Letar och letar efter nån som jag som efter 9 månader hamnat i en svacka, där jag ett tag varit sugen på allt! Vet att det sitter i huvudet och det är mitt beroende som gör sig påmint. Vad har du för tankar och tips om det?
Kram och tack för att du delar med dig.

0

Åh jag förstår! Tänk att vi haft många år att skapa dessa dåliga vanor så det är ju inte konstigt att de ”poppar” tillbaks igen. Mitt råd är att titta på dina matvanor, har de ändrat sig? Och försök kom tillbaks till reglerna vi fick efter op. Mitt främsta råd är att äta var tredje timme utan undantag. Då gör det inget om det blir lite sött ibland osv. Men värre är det om det blir 6 mål per dag OCH sötsaker emellan. Vad tror du om det?
Glöm inte vattnet mellan måltider också! Kram på dig!
Louise

0

Tack snälla ❤️
Jättebra att få dina tips till sig. Nu ställer jag larmet igen på min Fitbit. 🥰
Kram

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.