Vad gillar ni för mat? Är ni som jag, ääääälskar mat eller är mat nödvändigt ont för att bli mätt?

Jag tror tyvärr att alla som är, eller varit, tjocka älskar mat. Dock kan man älska mat och inte vara tjock. Som jag! 🙂 Och många andra så klart!

Har dock svårt att tro att man är kraftigt överviktig och att man inte gillar mat. Jag sa liksom så här förr:

Förstår inte varför jag är så tjock, jag äter så bra och nyttigt…

Är det någon som känner igen sig? Jag har nämligen insett att min egen uppfattning inte riktigt stämde. Men mer om det en annan gång!

Mat mat mat

Vad gillar ni mest? Kött, fisk? Grönsaker? Mackor? Fika? Älskar ni kanske det som magen allra bäst verkar tåla? Så kan det ju vara. Så är det lite för mig. Ris klarar magen dåligt så alltså så gillar jag det inte längre. Samma med frukt. Blir lite konstigt tom-i-magen-mätt när jag äter frukt. Så jag är typ aldrig sugen på frukt länge.

Vad älskar jag då?

Man kan nog säga tre saker:

Plockmat

Detta är min allra största favorit. Det är ju så gott. Men också väl-accepterat av minimagen. Perfekt att äta långsamt och bra. Så plockmat är min allra största kärlek. Både kött-plock och fisk/skaldjurs-plock. Och grönsaker i mumsiga former… Och ost, ost ost! Titta och njut:

Italienskt

Ja detta är en lång och stabil kärlek. Pasta… Pizza. Solvarma tomater, färska örter. Ost, ost ost! Vem älskar inte det Italienska köket va? Vad säger ni? Gillar ni?

Louise från sidan har en pizzaslice i munnenPizza på bakplåtspapper med löjrom, dill, rödlök och creme fraicheFärgglad pasta på vit tallrik med streck. Köttbullar i tomatsås.

Asiatiskt

Ja du… Älskar det i alla former. Älskar blandingen av sött, surt och starkt. Vietnamesiskt är en vansinnig favorit. Men också thai… och äkta kinesiskt. Har inte provat alla kök, långt ifrån. Men gillar det mesta. Även indiskt även om den kärleken inte är lika stark. Men up-and-coming… Älskar att experimentera själv med asiatiska smaker… Riset hoppar jag gärna, som jag sa ovan. Men nudlar är bra, gärna glasnudlar. Och koriander, ingefära, chili. Vad kan gå fel liksom?

Vad älskar ni?

Sista matkärleken måste nog bli…

MACKOR

Ja du.. magen accepterar bröd i lagom mängd. Även vitt bröd. Men det är just påläggen som jag älskar mest. Blir liksom som plockmat men på en skiva bröd! Måste få in massa olika pålägg på samma smörgås. Så klart…

En vitt fat med fem små smörgåsbakelser

Jag har en speciell påläggslåda i kylen. Och en ostlåda. Har ni det? Är ni lika knäpp som jag? Men så himla praktiskt, måste jag erkänna. Dags att göra en smörgås…? Bara fram med påläggslådan och välj och vraka. Allt på samma plats, smart eller hur? Slipper stå och gräva i kylen!

 

Så nu blev jag hungrig… 🙂

Kram på er

Louise

 

Ps… chockad av alla bilder idag?? 🙂

 

Kommentarer

Såå trevligt med alla matbilder 😍😊👍Inspiration delux!
Jag älskar Italienskt, plockmat, mackor och ost!! 😍😋👌

Har konstigt nog aldrig gillat smaken av mat förrän efter operationen. Är nog min största vinst, allt smakar så bra nu! Innan tyckte jag inte det utan åt allt annat skit istället för mat…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.