Hej på er sötnosar!

Måndag! Älskar egentligen måndagar men mitt jobb har krävt rätt mycket energi från mig på sista tiden så jag känner pyttelite motgång i måndag idag. Njöt av helgen och kunde (nästan) koppla bort jobbet så jag vill behålla den känslan lite till..

Men bara att ta tag i hornen och köra måndag!

I lördags tog jag en kopp kaffe och några kulor med choklad: Maltesers. Och så slog det mig en så ljuvlig känsla..

Jag är så innerligt tacksam för min Sleeve och för mig att jag vågade ta det steget. Mitt liv är så oerhört förändrat till det bättre för denna övervikt och den ständiga ångest som den gav, den inverkade på precis allt i mina dagar. Och nu? Sååå mycket bättre!

Jag har en mycket fin vän; Smulan. Hon är smal och äter även precis allt som hon ”vill”. Hon njuter av mat och vin och choklad. Älskar kexchoklad gör hon 😉

Men hon äter väldigt lite. Små portioner men precis av allt. Och jag har ofta sagt både till mig själv och till henne att det borde finnas en ”Smulan-diet” och om jag hade ätit den så hade alla mina 45 kilos övervikt ramlat av mig. Det var ju bara så, att det gick inte… Hungern gjorde ju att det var en omöjlighet..

Jag har ofta tänkt så förr… har ni också gjort det?

Om jag bara äter lite mindre till varje måltid..

Men det gick ju inte mer än två-tre måltider så tog hungern och suget över… Och så kom matångesten som ett brev på posten.

Men det är ju detta som min Gastric Sleeve har hjälpt mig med. Jag äter verkligen precis allt.

Mat, snacks, nötter, choklad, vin, glass, ost, frukt… Allt! Men i Smulan-style… Alltså allt men bar lite utav det!

Och det är faktiskt den största glädjen och lyckan i mitt liv (förutom familjen och hälsan i övrigt så klart). Att jag kan äta allt men jag vill inte äta det alltid och jag önskar bara lite grann utav det! Och ingen diet i sikte. Och ingen matångest heller för den delen. Den matångesten (borde inte, får inte, ska inte men äter det ändå) jag kände dagligen förr har jag inte känt en enda gång sedan operationen oktober 2017.

Nu får ni ha en toppendag. Ta hand om er!

Stor kram

Louise

 

 

Kommentarer

Så bra skrivet! Gjorde min sleeve 25/3 men har inte vågat prova på allt än, är nog rädd att falla tillbaka i gamla mönster – men kommer på mig själv att glömma bort att jag numera har en minimage, så det borde ju vara ok ändå!

Ja ta det försiktigt. Det var först efter ca fyra mån som jag smakade av lite onyttigheter. Mår du bra? Ha en fin dag!
Kram
Louise

Hej! Det är precis den känslan jag är ute efter! Men fick nej på mötet med läkaren. 10 min tog det för honom att se att jag tydligen inte va redo. Nu är jag i den sitsen att stressen och pressen gör att jag går upp i vikt i stället.. Kommer aldrig få den efterlängtade operationen…mår så fruktansvärt dåligt av att gå en sommar till med denna övervikt.

Åh nej Johanna, vad ledsen jag blir. Vad var anledningen? Om du har övervikt nog så kan du väl skicka in en egenremiss. Du behöver inte remiss från läkare.. var bor du?
Som jag känner med dig…😞 stor kram Louise

Hej vore kul med intervjuer med de dina som också gjort operation för att ta del av deras historier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.