Nu ska jag snart köra iväg till Åderbråckscentrum i Malmö. Det är dags att renovera mitt vänstra ben. Det högra gjorde jag i början av hösten och nu är det alltså dags för ben nummer två. Klockan 9.30 ska jag vara där och jag har packat med mitt vatten och min 9-fika: kaffe m mjölk i termos och en smörgas med ost och skinka.

Här kan ni läsa om förra operationen. Jag har alltså kraftiga åderbråck på båda benen (hade) och i somras gick jag själv till Åderbråckscentrum för en konsultation. Har opererat mitt vänstra ben en gång tidigare, innan jag fick mina två barn. Men övervikten har gjort att det kommit tillbaka. Eller njae, tillbaka har det inte kommit för de bråcken jag tog bort då, de är borta, men det har kommit nya.

Har nog en risk för att utveckla åderbråck, precis som vissa har. Även min kära mor har haft bekymmer med åderbråck på benen och jag har dessutom haft stora problem med åderbråck i gumpen – hemoroijder. Övervikten och de två graviditeterna har inte hjälpt, bara gjort dem värre.

Så i somras vad jag som sagt där. Hade dålig kärlkvalitet på båda benen och eftersom jag dessutom utvecklat eksem och sår kring bulorna så fick jag det beviljat av Regionen – alltså betalar jag inte för dem själv.

Man ville ta ett ben i taget, vilket då gör att de idag kommer även titta på det redan opererade benet, höger, som en kontroll. Är jättenöjd med mitt högra ben. Inga knutor kvar, den fruktansvärda värmeökningen och klådan är puts väck och mina sår har läkt. Här ser ni en före-efter bild:

 

Det är lite svårt att se, men kring mitt knä var det fruktansvärt buligt. Det liksom hängde över knäskålen. Nu är det bara lite skinn som hänger 🙂

Idag ska jag alltså operera mitt vänstra ben. Det har inte varit lika dåligt med det. Har klåda och värme men inte de hemska såren som jag hade på högra. Lite eksem och klådan gör att jag får lite rivsår på det (kliar mig på natten) men jag är mycket glad att de även gör det benet.

I somras var det ju lite tokigt, hade äntligen gått ner så mycket i vikt att jag vågade visa mina ben på tex stranden, men så är åderbråcken där och är fula. Förstår ni? Äntligen vågade jag visa mig i shorts men så störde de där blåa knutorna mig och min självkänsla.

Så nu äntligen ska jag få fina ben. De är fortfarande skrynkliga och lite slappa i huden men det gör ingenting. Bryr mig inte alls om min hud faktiskt. Som en vän på Instagram sa: hellre slapp än tjock och ha massa riskfaktorer av sin övervikt!

Ha en fin måndag, jag uppdaterar i eftermiddag!

Kram på er!

Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.