Idag är det 18 juli och jag och minmagen firar 9 månader tillsammans. Det är mitt i semestern och jag kan inte vara mer nöjd med min Gastric Sleeve än jag är! Det är verkligen den bästa jag gjort!

Denna månadsuppdatering är extra speciellt eftersom jag har nått mitt mål på 75 kilo. Fantastiskt!

 

Så mycket har hänt under dessa nio månader. Lika mycket som en graviditet och förlossning efter nio månader, måste jag säga. Fast vågen har pekat nedåt istället och målet var inte riktigt lika smärtsam som en förlossning 🙂

Jag känner mig så oerhört glad och tacksam. Stark och fylld med liv, ni kan inte ana. Vad är det bästa med Sleeven då?

  • Ingen matångest – det är nog den allra största vinsten! Att inte hela tiden få dåligt samvete kring mat och min kropp. Att jag känner mig fri i min kropp, som jag aldrig tidigare gjort
  • Kan springa – innan gick det bara inte. Det gjorde ont i kroppen, höften och i hö knä speciellt. Nu flyger jag fram. Och får inte blodsmak i munnen och andningsnöd. Underbart.
  • Kläder är kul – att köpa, prova och gå runt i kläder som jag önskar, inte bara de kläder som råkar passa. Kan ha kort kjol, klänning utan leggings, byxor utan att de stramar. Behöver inte dra i tröjor för att det korvar upp sig kring bilringarna, bikini utan att må dåligt. Inte svettigt, skavigt och jobbigt. Fantastiskt!
  • Kan äta vad jag vill – men äter med måtta och njuter mer av mat nu.
  • Mår bra psykiskt – ingen panikångest, inga gråtattacker för att jag inte gillar vad jag ser i spegeln och känner i kroppen.
  • Mår bra fysiskt – har inte ont någonstans. Svettas inte som en gris. Sover gott, piggare, starkare, lättare!
  • Har fått denna blogg att jobba med och mitt instagramkonto som jag gillar starkt!
  • Begränsningar är borta – denna känsla är så stor. Det tar inte emot när man ska måla tånaglar eller ska smörja in sig. Man får plats i alla stolar och rumpan väller inte över på stolsgrannen på bussen. Behöver inte sätta en kudde knät i soffan för att dölja magen.
  • Hälsovinst – den borde ju egentligen stå överst men nu blev den sist och viktigt istället :-). Min kirurg sa till mig efter operationen: ” så, nu har du tjänat tio friska år i ditt liv”. Alltså det är ju bara helt magiskt. Att min kropp på insidan är förbättrad, kärl mår bättre, risken för diabetes och hjärt-kärlsjukdom har minskat. Bara det är ju den mest fantastiska vinsten av alla!

Jag kan egentligen fylla på med ännu fler vinster. Men detta är de största för mig!

 

 

Har operationen några baksidor för mig då? Njae.. faktiskt inte. Jag äter mindre och rör på mig mer och det gör jag dessutom för att jag vill och kan, inte för att jag ”måste”! Jag kan äta allt och mår bara dåligt en kort tid om jag äter för snabbt. Jag har inga biverkningar förutom min förstoppning, som ni vet, men det hade jag även bekymmer av tidigare. Jag har inte ont någonstans. Jag har ingen halsbränna. Min ärr är fint läkta. Jag kan dricka vin om jag vill. Så nej, inga baksidor över huvudtaget!

Här nedan kommer bilder av min kroppsliga förändring på 9 månader. Det är så kul att jämföra bilder, det kommer jag aldrig sluta tycka. Och när det är svårt att se och märka skillnaden i vardagen så hjälper sådana här bilder till!

 

 

 

Nu ska jag ut och fortsätta njuta av semester och min fantastiska kropp! ta hand om varandra och er själva!

kramar till tusen!

Louise

 

 

1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.