Alla som följer mig på sociala medier vet nog om att jag älskar asiatisk och mexikansk mat. Den röda tråden genom båda dessa är chili, lime & koriander.

Denna chilin är en enkel och grymt smakrik rätt som kan antingen komplettera ert mexikanska utbud eller ersätta den klassiska fredags tacon.

Enkelt att göra i Slow cooker! Jag blandar enkelt alla ingredienser förutom svarta bönorna som jag tillsätter en stund innan servering. Chipotle rostar jag i en stekpanna innan jag delar den och vänder ner med övriga ingredienser.

Man kan som sagt antingen servera den som den är med ris och nachos, eller som en klassisk tacofärs. Jag serverar den gärna med ris, nachos, guacamole, lime, koriander och en klick cream fraiche.

Ingredienser:

400g Nötfärs
1/2 torkad Chipotle chili
1/2 burk svarta bönor
200g. Krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 röd paprika
1-2 hackade morötter
1 gullök
2-3 klyftor vitlök
1/2 dl vatten
Chili flakes efter smak

Dela chipotlen i mitten. Önskar du en mildare variant, tar du bort kärnorna samt kärnhuset. Rosta fruktan sakta i en stekpanna för mer smak.

Hacka alla grönsakerna grovt och blanda sedan ner med köttfärs, krossade tomater, buljongtärningen och vattnet. Lägg även ner chipotlen och en nypa chili flakes.

Koka ca 4 timmar på hög värme,

Ca 30 min innan servering tillsätt de svarta bönorna och Smaka av med salt och chili

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg