Nu har det varit lite tamt från mig under en period. Jag har helt enkelt prioriterat annat i mitt liv just nu, då det känts så under en period. Det har varit mycket sjukdomar här hemma (Jag har dock klarat mig igenom med inte ens så mycket som en nysning) Jag har tapetserat, kommit tillbaka till jobbet och ja.. Livet helt enkelt.

Jag körde live tillsammans med min co-blogger Meléne idag på instagram där vi pratade allt från vanliga livet till träning. Riktigt roligt och givande att både öppna sig själv men ävena att få känna att man kan hjälpa till och stötta andra i samma situation. Jag kommer självklart in mycket på samtalet mat men även på begreppet skam som jag tror har varit ett ord som de flesta i min situation med övervikt känt någongång i livet. Eller många…

En del av det tror jag blir en ond spiral, eller om ni vill lära känna mig lite mer, A downward Spiral. Nine Inch Nails. Ett av mina absoluta favoritband all time. Kanske inget min mamma skulle sätta på på spellistan men ja.. =)

Skamen sätter oss i situationer där vi klistrar på ett falskt leende, drar ner tröjan lite försiktigt i affären när den glider upp så ingen ska se, har glömt gymnastikkläderna hemma idag igen eller har en inflamation i knät så jag kan inte följa med på powerwalken idag. Jag förstår skammen, hade du frågat mig för 4 år sedan hade jag aldrig erkänt det.

Jag är nöjd med mig själv.

Jag är nöjd med mig själv, ja det är jag. Ja jag var faktiskt det. eller? Jag trodde det iallafall. Men sanningen är nog att nej det var jag inte. Ja jag är en snäll människa. Jag kan vara lite gapig ibland kanske eller vilja veta bäst. Men jag tar på mig kläderna, går till jobbet, lämnar och hämtar min dotter och jag har ett leende på läpparna. Det finns ingen mening att älta det förgångna utan istället måste man kliva fram. Det var då, det här är nu. Fortfarande ett leende på läpparna men vissa mönster ska brytas.

Skamen ska tamefan inte få hålla mig tillbaka längre.

Jag berättar öppet att jag är opererad. Vill du döma mig, varsågod. Antagligen kommer du och jag aldrig att sitta och prata minnen ändå när vi är 80 år. Jag har gjort en operation för jag ska må bra i minst 40 år till i mitt liv. Jag ska se min dotter växa upp och se hennes barn växa upp. Jag tänker inte sitta och gömma mig och ja.. Jag tycker inte om fotboll, men jag ska tamefan vara en riktig jävla fotbollsfarsa om min dotter vill sparka boll. Och vet du vad motståndarlagets coach, jag har gjort en gastric sleeve operation, och om du vill döma mig för mitt DNA, min svåra barndomsastma, min lathet och min ambition att göra annat. Varsågod, men jag upptäckte min skam och bestämde mig för att vara modig.

Våga släppa!

Jag tror att om du vågar släppa din skam, så kommer dom på gymmet bejubla dig när du sprungit din första KM på löpbandet, Det gjorde dom på mitt gym. Jag tror att dom kommer hjälpa dig lite extra mycket på kettlebellpasset med hur du ska göra eller säga att du ska vara lite försiktig när du tar i allt vad du kan på första cirkelpasset. Vet du, det är inte av medlidande eller att dom inte tror att du klarar det. Det är att dom vill att du ska göra rätt för att du inte ska få ont när du felbelastar, dom vill att du ska komma tillbaka och vet du vad det värsta är. DOM VILL ATT DU SKA LYCKAS. Så snälla acceptera att folk vill hjälpa dig. Oavsett hur mycket du läst så vet du nog inte mer än dom på gymmet. För under den tiden du läst om hur man använder en kettlebell på bästa sätt för att trimma dina lår, eller alla timmarna du skulle ha tittat på träningsvideos på youtube, men du råkade hämta en extra ostmacka och kikade netflix istället, så har de personerna varit på gymmet & lagt ner 1000 timmar på att perfekt powerjucka en kettlebell, så ja dom är bättre än dig på det, så låt dom hjälpa dig!

Ok så det här inlägget skulle handla om hur jag kommer tillbaka i rutiner efter jul, men  ack så fel jag hade över 600 ord senare. Det kom och handla om skam istället. Tror inte det är sista gången jag tar upp det heller för den delen.

Men jag är tekniknörd, så precis nu ska jag programera lite nya rutiner i mitt smarta hem #amazonalexa #googlehome #philipshue #ikeatradfri #telldus #zwave #techfreak

Sussisött <3

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.