För mig har slowcookern varit ett väldigt positivt matlagningssätt under hösten då långa arbetsdagar ska kombineras med familjeliv samt min dotters aktiviteter. Under de mest stressiga dagar är verkligen slowcookern en gåva från ovan som kan laga fantastiskt välsmakande mat när man inte är hemma.

Jag gör nästintill all mat från grunden då jag anser att göra egna klassiska köttbullar egentligen inte tar mer än 5 minuter längre än att öppna en påse färdiga köttbullar fast innehåller precis det jag önskar och är mer näringsriktiga. I slowcookern har jag förenklat något i receptet men de blir galet goda med en god yta och lämnar en köttsaft som är perfekt till en god gräddsås. Skillnaden när jag gör dessa är att i vanliga fall har jag färsk lök & vitlök i men detta tycker jag är perfekt i slowcookern.

Det viktiga är att våga variera.

Jag tänker variera detta recept när det närmar sig vår och blanda i hackade morötter, fetaost för att få lite mer fräscha smaker. Servera med cousos &  hackade cashewnötter och en fräsch kålsallad med vingrette. Det är bara din fantasti som sätter gränser.

Tillagning:

Förberedelse 5.10 min
Tillagning: 4 tim

Innehåll:

400g nötfärs (10% fett)
1-2 msk ströbröd
2-3 msk mjölk
1 tsk granulerad lök
1 tsk granulerad vitlök
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk tomatpuré
1 tsk soja
1-2 msk färsk hackad basilika (kan även ersättas med torkad basilika eller oregano om man önskar)

Rulla kötbullarna till lagom storlek och placera ut jämnt i botten på slowcookern. Ställ slowcookern  på låg tempereatur och tillaga i 4 timmar.

När det börjar närma sig 4 timmar är det dags att förbereda resterande delar. Av skyn som samlas i botten av pannan, slår jag på matgrädde, lite lite soja för färgen & rågad matsked lingonsylt. Vispa ihop och låt puttra ihop lite så det blir en lagom konsistens.

Jag serverar med hemmagjort potatismos, lingonsylt & ärtor.

En klassiker som smakar gott för hela familjen.

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.