Tänkte dela med mig av min absoluta favoritfika efter operationen. På sommaren blir det både en och två koppar kaffe ute i trädgården, i båten eller vid stranden. Min akilleshäl är kanelbullar, men efter min operation har jag svårt att äta mjuka saker baserat på vetemjöl.

Pasta, bröd, pizza mm.

För några månader sedan var jag i Stockholm för att föreläsa och fikade med en gammal vän. På Kafeet tog jag en grym ceasarsallad och efter det en kaffe och va..En kanelskorpa.. Aldrig sett.

Älskar kanelbullar men kan ju inte äta det längre pga det är mjukt. Så detta är ju HELT FANTASTISKT!!!
Bästa smakerna och perfekt storlek. En liten skiva rent himmelrike =)

Jag har sedan testat att göra det hemma. Både på lussekatter med marzipan, kanelbullar och nu senast igår på toscabullar. Ja det fungerar ju helt uppenbart på alla fantastiska bullar! Och superenkelt!

Jag har faktiskt de sista två gångerna köpt hembakta bullar på vår lokala ICA MAXI när dom på kvällen rear ut dagens bröd.

Sen då?

Kanelbulleskorpor

  • Värm ugnen till 100 grader
  • Skiva bullarna i skivor om ca 1 – 1,5cm
  • Lägg ut på plåt
  • Pensla lätt med smält smör ( eller ringla lite flytande smör) över skivan
  • Grädda i ugnen 1 timme
  • Ta ut plåten, vänd skivorna och pensla nästa sida med smör
  • Grädda ytterligare en timme
  • Stäng av ugnen och låt plåten svalna i eftervärmen

Boom! Mums! Kaffe & Kanelskorpa!

Jag brukar dock även låta plåten vara kvar i ugnen över natten, då jag gjort detta på kvällarna.

Hoppas ni som jag tycker dessa är grymma, och som sagt låt det inte begränsas till kanelbullar.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.