Jag hatar rester, Ja alltså matrester. Jag har aldrig tyckt om det. Det innebär även matlådor. Nej jag vill ha variation och nylagat. Så har det varit ända sedan barnsben. Självklart äger jag det men finns det en opt-out så tar jag den.

Oj, arbetskollegan undrar om jag ska med ut o luncha. I 8 fall av 10 hakar jag på. Sen finns det grymma undantag så som lasagne eller kotletter med gorgonzola som alltid smakar bättre dagen efter.

Men nu på sommaren blir det mycket rester efter grill tycker jag. Då måste man anpassa och hitta vägar runt och göra roliga goda saker. Och god mat är inte svårt, det är bara fantasin som sätter gränser ♥️

Så i torsdags grillade jag en av våra favoriter. Asiatisk marinerad kyckling som serverades med råstekt potatis.

Igår hade jag ganska mycket kyckling kvar så då fräste jag upp den och serverade som asiatiska tacos med fräscha grönsaker och chilimajs (en favorit från USA / Mexiko)

Allt det handlar om är fantasi, smak kombination och kärlek 😍

Så lite grundläggande hur jag marinerad kycklingen.

1kg kyckling eller kött i skivor.
Ca 0,5 – 0,75 dl farinsocker
Ca 0,5 dl Olja
4-5 vitlöksklyftor
Ca 1 msk soja

Farinsocker kan även bytas ut till honung om man önskar och önskar man en annan sälta kan fisksås användas och ha mindre soja.

Pressa vitlöken och blanda ihop allt. Det blir en klumpig massa men som efter masserats in i köttet blir en fin konsistens.

Pga sockret och oljan brinner det väldigt lätt så grilla med indirekt värme eller var med vid grillen.

Vi använder marinaden med kyckling eller fläsk i huvuddel då vi oftast grillar nöt utan marinad alls.

Serveras med ris och en fräsch dipsås men tillika en ljummen potatissallad med vinigrett. Fungerar även som asiatiska tacos med picklade morötter , lök, chili koriander och kålsallad.

Sen var det där med rester. Denna marinaden är grym dagen efter. Jag har inga problem att små äta på en kycklingbiy ur kylen 😂

1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.