Wow!

Är så stolt över mig själv. Även fast julmat inte är min stora passion så har jag ändå snubblat väldigt bra genom helgen.

Julafton firades bland annat med massa nya ingifta släktingar som jag aldrig träffat tidigare som lagat massor av julmat. Det var allt från det klassiska till några nya inslag. Jag som älskar att laga mat hade bakat julbröd och gjort saffransostkaka som jag hade med mig. Innan dess var det jullunch hos mina föräldrar som alltid har det klassiska julbordet.

Även fast man var sugen på mer så nöjde jag mig gott och väl med någon köttbulle, en ostbit, lite potatis och någon ägghalva. Både på lunchen och på kvällen. Men till kaffet smakade jag både lite aftereight samt en bit fruktkaka.

Allt gick superbra att äta i lugn och ro.

Jag tror min stora räddning har varit att jag vågar prata om att jag opererat mig, något som jag tidigare känt en skam över. Det blir enklare att förklara och folk förstår.

Dessutom blev det mycket enklare för mig att hålla storleken på tallriken mindre och ingen ifrågasatte vilket som gjorts vid andra tillfällen som på jobbet osv.

Uppesittarkvällen däremot.

Den var lite jobbigare. Min dotter har tjatat under någon vecka om att få hemmagjord pizza. Självklart fixar vi det. Min svåger med sambo skulle komma förbi och spela lite bingolotto och bara umgås. Pizza är ett skönt avbrott mot julen. Så cheddar, mozzarella, getost, skinka, kebabkött, grönsaker. Allt som alla var sugna på.

Mums, doftar gott och ser grymt ut. Jag passar på och testar en alkoholfri öl som är väldans gott.

Nej du. Pizza var inte lätt att äta, minimalt med pizzabotten fick slinka in. Allt smakade fett och tog emot. Ölen, jag som älskar öl, nej den var inte heller god. Uscha.

Skön insikt ändå. Att veta att hjärnan lär om, att man inte vill äta allt igen. Att ölen som jag dock inte dricker så ofta kanske få ta en ännu mindre roll i framtiden.

Jag har känt hur jag utökar mina portioner något under sista veckan efter den sista smärtan efter operationen släppt. Detta har känts som ett orosmoment men i själva verket vet jag att jag tidigare ätit för lite. Jag känner även behovet nu när kroppen återställs att jag är i ett stort behov av energipåfyllnad var 3 timme. Det är skönt att känna sin kropp och veta om att man ska lyssna på den.

Det enda som jag inte gillar med operationen är min förmåga att dricka stora mängder vatten för att släcka törst. Det var en fantastisk känsla som inte längre går att uppfylla.

Jag hoppas alla haft en fantastisk jul och jag hoppas ni får några sköna mellandagar innan nyår.

Imorgon slänger jag in ett nytt recept på min enkla Ramen med kycklingspett som vi åt ikväll till middag.

Vi hörs snart

//L

Kommentarer

Bra jobbat! Jag behöver veta hur mitt blodsocker och mina blodfetter ser ut för att motivera att äta eller dricka mindre. Tog ett blodprov för ca ett år sedan och funderar på att göra det nu igen för att få svart på vitt hur mina blodvärden ser ut. Har du testat? Hittar verlabs, http://www.blodkollen.se och https://medisera.se, men inte bestämt mig ännu.

Tack! Jag har inte testat och har inte heller funderat på det. Jag är nog inte så orolig för det utan litar blint på känslan. Jag har aldrig tidigare (innan min utredning för överviktsoperation) haft dåliga värden. När jag genomgick min utredning kände jag att jag psykiskt släppte taget om min kontroll och sublimt gick upp i vikt för att garantera operation, därav ökade mitt blodfett. Kan du inte be din VC eller Obeciasmottagning kolla dina värden? God fortsättning!

Att inte kunna klunka vatten var nåt av det värsta med op, så gott när man är törstig… för mig funkar det nuförtiden med rätt så rejäla mängder vtn. 3 år sedan op, så du får hålla tummarna att det kommer tillbaka även för dig. Även ”smakerna” kommer tillbaka. (Tyvärr?) så det gäller att ta vara på nyopade tiden o lära om

Tack! Så det finns hopp 😉 Att lära om och lära om smaker tillika hoppas jag att jag kommer till rätta med! Det är en svår period även fast jag känner att jag har ett bra flyt! God fortsättning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.