Det var ett halvår sedan,

som jag sa till min granne för en timme sedan när vi pratade om min operation. Han hade inte en aning om att jag opererat mig men visste att jag gått ner massor i vikt.

När vi stod och pratade så räknade jag snabbt i Huvudet, Det är inte ett halvår sedan, det är snarare 9 månader sen nu. Tiden har gått så otroligt fort!

Jag är verkligen tacksam för vad livet efter operationen har varit, hur lätt saker har blivit och vad minimalt med komplikationer jag fått jämfört mot vad man hört folk har råkat ut för.

Men vad innebär egentligen operationen för mig och vilka fördelar respektive nackdelar har det fört med sig.

Först ut.

Ångrar jag operationen? Verkligen inte. Jag är glad att jag gjort den efter flera års tankar efter läkarna gav mig valet första gången. Att ha kämpat och krigat hela sitt liv, men efter första gången läkarna presenterade möjligheten att kämpa ännu håradare utan resultat.

Jag är glad att jag gjort operationen! Glädjen att orka kasta sig i gräsmattan med min dotter, eller våga slänga sig på vattenrutschkanan utan att vara rädd att skada sig. Att ha berättat för henne att jag gjort operationen för att kunna leva länge och orka leka med henne.

Jag ser glädjen i att komma hem till familjen, få umgås och skratta och le.

Känslan att kunna handla kläder som är anpassade efter kroppen och inte byxor som är 20-25 cm för långa som man behöver sy upp eller vika.

Helheten är verkligen fantastisk.

Det som även man måste inse, som nog är enklare som småbarnsförälder är att värdera allting runt omkring. Jag vet ju själv vilken personlig ändring jag har gjort sen jag blev pappa första gången.

Vad är viktigast?

Är jobbet och pengarna det viktigaste i din vardag? Är familjen bara ett bihang som du ska umgås med på semestern? Är den där fotbollsmatchen så viktig att du inte kan spendera lördagseftermiddagen på studsmattan med dina barn?

Jag har alltid värderat jobbet väldigt högt. Ja det är grymt skönt och tjäna ok med pengar så man kan ge sig själv och sin familj upplevelser, men är det verkligen allt. Nej!

Efter operationen har jag först och främst blivit mer känslig för stress, för det andra så har jag omvärderat just det tidigare. Jag vill spendera tid med mina barn, min familj och de runt omkring mig.

Jag känner att när ett stresspåslag kommer så blir jag nervös på ett sätt jag aldrig känt innan. Det gäller inte bara jobb, men allting runt omkring. Klippa gräsmattan, eller städa bilen. Ja det kan vara vad som helst.

Det är viktigt att lyssna till den känslan och börja närma sig den och vara pro-aktiv om hur du ska tackla den.

Jag har tidigare skrivit om skammen. Jag är så glad att jag blev kompis med skammen och pratar öppet om min sleeve. Det är ett magiskt begrepp som jag vänt till min fördel, dags att även göra det med stressen.

Så det negativa då.. Ja det är faktiskt ganska få saker egentligen. Jag kan inte äta vitt bröd eller pasta.. So what!

Ja det finns väl lite småsaker till, men det tar vi en annan gång! Nu ska jag må bra och ha en fantastisk dag!

9+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.