Det var många år sedan jag var en festkille. Jag är sedan många år mycket mer för att vara hemma med vänner. Ha fest hemma, middag hemma eller bara va. Självklart är det fortfarande många tillfällen där jag går ut med vänner och tar en öl men det blir mer och mer sällan.

Igår var det dags för ett långt efterlängtat Stockholms besök med en gammal gammal vän. Ren & skär egentid. När jag packade hemma så började jag plocka ihop portföljen, men insåg snabbt. Jag är ju ledig denna gången. Så dator fick stanna hemma, arbetstelefon fick vara kvar i portföljen.

Gud va skönt.

In på maxi. Handla mellanmål, mellanmål, nötter & bananer.
Rutiner börjar sitta. Skönt att vara förberedd.

Tåg upp till Stockholm. Mellanmål & vatten. Mums. Tar en kaffe och bara njuter av det fantastiska vädret utanför fönstret.

Checkar in på Scandic Grand Central.

Grymt mysigt hotell mitt vid Centralstationen. Ut på promenad från Centrala Stockholm till Gamla staden. Njuter fullt av vyerna av min älskade födelseort som jag så många gånger beundrat genom åren. Trots att våren redan kommit till Borås den senaste veckan så lyste den med sin frånvaro i Stockholm.

Vi hamnade på ett hamburgehak i gamla stan, Barrels.  Bra bärs & grymt god burgare. Så skönt att kunna göra ett medvetet val pga vad jag kan äta (eller rättare sagt inte kan äta) En grymt schysst cheeseburgare i salladsblad istället för bröd. En god crafted lättöl på 2.2 % till det.

Efter operationen

har jag extremt svårt för allt mjukt bröd, pasta & liknande mjölbaserade produkter. Saknar jag det? Ja ibland, men jag är väldigt nöjd över de substitut som jag lyckats hitta. Men det är klart jag saknar att kunna äta en schysst krämig pesto pasta, eller som igår, en hamburgare med bröd & schyssta tillbehör. Men med det sagt. Sååå gott med en schysst burgare i sallad.,. Saknade inte tillbehör eller bröd för 5 öre!  Ett medvetet val som gör sig galet schysst i såväl hjärna som hjärta.

Efter en timmes lunch med sakta ätande & sakta drickande, så pratade jag med min vän om varför och hur jag agerar kring maten. Att han får vänta in mig och ta en extra öl. Jag tror min sakta matstil ofrivilligt tvingar mina vänner och familj till att också varva ner lite mer.

Vidare till en lokal pub

Vi fortsätter vår eftermiddag med grymma samtal om att vara småbarnsfarsa, musik & livet i allmänhet! Jag får i mig sakta men säkert två grymma öl till. Låg % & 33cl flaska is the bomb när man är Opererad. Jag känner dock att det räcker, En kaffe tack hade gjort susen. Men det är inte ruset jag är ute efter. Det var länge sedan. Det är känslan av goda vänners lag & en god stämning som är det som känns så fantastiskt.

Vidare mot Teatern vid Ringen på söder. Jag hittade detta guldkorn när vi var uppe i arbete 2 veckor tidigare.

En modern foodcourt men grymt käk från alla håll och kanter. Fulla rättigheter och  en riktigt schysst stämning. Dom har allt från fisk, till taco, modern pizza & asiatiska rätter. Igår körde jag en grym skav på högrev med country fries. Så skönt att kunna köpa en barnportion utan att man ska behöva förklara sig. Fortfarande för mycket mat, men perfekt ändå. Grymma smaker och så schysst käk!

Huvudnumret

Efter maten var det dags att bege sig till Annexet för att kolla Slash & Myles Kennedy . Som OP är det så galet viktigt att tänka på just kost, mellanmål & vätska. Sådana här kvällar märker man verkligen det och det är skönt att jag planerat för det. Hela dagen har jag haft med mig två bananer i jackan, just för att kunna få i sig näring och energi.I Slutet på konserten kände jag att jag började svacka, men 10 minuter senare var jag vid garderoben för att få min banan.

En fantastisk kväll med livets goda. Grymma vänner, fantastisk musik & mat to idé for!

Att komma ihåg!

Planera dina mellanmål, Unna dig livets goda & gör medvetna val för både kropp & hjärna <3

Kommentarer

Härlig inlägg 🙂 Jag har en fråga. Jag är GBP-opererad sen 7 veckor och har funderat just kring konserter och hur man ska lösa det med mat. Sist jag var på konsert (innan op) fick man inte ha med sig mat eller dricka in. Jag hade en ölkorv i väskan som jag fick slänga. Nu ska jag på konsert snart igen och då behöver jag ju verkligen ha med mig mellis in. Nyfiken på hur du fick ta med dig dina bananer? Märkte de inte dem eller behövde du säga nåt om op för att få ta med dem? Tacksam för svar 🙂

Låter härligt ~ klokt och insiktsfullt…
Att kunna njuta fullt ut av livet är målet för mig ~ efter operationen väljer jag bara det bästa! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.