Hej på Er!

Hoppas att Ni alla har haft det bra över jul och nyår! 🙂

För mig blev de nu första julen och nyåret med ”minimagen” och de gick ju över förväntan faktiskt! Inte saknat nått, inte haft sug efter nått jag inte kunnat eller vågat äta och heller inte dumpat. På nyår blev vi hemma, då våran hund Frasse är så skotträdd så är de skönast att vara hemma och vi brukar bädda åt honom i badrummet där det är tyst så kan han gå in dit och lägga sig när smällandet börjar. Vi hade en vän som kom över och vi lagade faktiskt en 3-rätters. Hur skulle de gå för en nyopererad? Inga som helst problem ju! Lite (ganska mycket) längre tid mellan de olika rätterna och de funkade alldeles utmärkt. Tog lite bubbel vid tolvslaget, de gick sådär dock. Kolsyra funkar inte för mig, känns som om man sväljer ett bowlingklot ungefär, sjukt obehagligt! Men testade en mun iaf.

Till förrätt åt vi lite räkor, löjrom, gräslök/rödlök, creme fraiche med dill och rostat bröd. Åt allt utom några räkor och liten bit toast. Sååå gott och blev mätt.

Efter de som blev de soffan som lite mys och prat i cirka 3 timmar innan vi började med varmrätten som blev sesamstekt färsk tonfisk med asiatisk nudelsallad och en wasabimajonäs, också detta var så himmelskt gott! Färsk tonfisk ju verkligen galet gott, de var första gången vi testade att göra detta själva och blev som sagt magiskt! Av det åt jag halva tonfisken och en tredjedel av nudelsalladen.

 

Som jag nog nämnt innan så känner jag inte mättnad som innan, nu kommer mättnaden mer i huvudet? Konstigt! Men jag känner bara att ”nu är de bra”. Men visst, de har ju hänt att man tagit en tugga extra nån gång, och då känns de som om maten står en upp i halsen, känslan ungefär som innan operation när man var PROPPMÄTT!

Sjukskrivningen är nu över och jag började jobba förra veckan, så skönt! Men är glad att jag haft mina 4 veckor av sjukskrivning, jag tycker verkligen att de behövdes. Mycket för att få in rutiner, lära känna sina nya signaler. Signaler som hunger och mättnad exempelvis. Har dock inte lärt mig mina hungerkänslor ännu, innan de är försent och då blir jag och må illa. Och just för att jag inte känner någon ”vanlig” hunger så har jag svårt att komma ihåg att äta exempelvis en ledig dag och vi är ute och far, då glöms de bort tyvärr. Skulle behöva sätta klockan som påminnelse, men de blir heller inte av, fråga mig inte varför.

Men nu på jobbet är det enklare. Jobbar jag förmiddag så börjar jag oftast 07:30 och då äter jag frukost hemma, sen är de fika på jobbet vid 09-tiden, lunch vid 11-12 tiden och sen fika igen 14-tiden, helt perfekt! Då sköter jag ätandet! 🙂

De jag märkt är att min sömn inte riktigt är som varit, har sovit dåligt innan iofs också, men nu har jag jätte svårt att somna? Vet inte riktigt varför, tänkte ta de med sköterskan som ringer nästa vecka för en ”6-veckorskontroll”. För övrigt så känns allt fantastiskt, är så lycklig över detta redskap som ska hjälpa mig att gå ner i vikt och förhoppningsvis göra så att jag slipper mina blodtrycksmediciner, slipper sova med min CPAP osv.

 

Tack för att ni läser min blogg, kommentera gärna och kika även in på min sida på instagram krille_gbp

 

Ta hand om er!

 

// Kristian

 

22+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.