Hej på er! 🙂

Jag fick ju höra innan min gastric bypass att de kan bli smakförändringar efter operationen. Sa på skämt till Jonas att ”efter operationen jag kanske kommer älska koriander”. Koriander ogillar jag fortfarande dock, men mycket har verkligen förändrats.

Idag ÄLSKAR jag hummus, de är så vanvettigt gott på ett fröknäcke. (eller de faktiskt gott till precis ALLT! ) Att jag skulle äta hummus innan operationen var inte att tänka på, tyckte de var som att äta sand, så torr/sträv liksom, men som sagt nu ÄLSKAR jag de! Jag har testat att göra hummus själv också, men får inte till den så att den blir helt slät så som den köpta är. Denna köper jag.

Selleri har jag också börjat tycka om. Riktigt gott att hacka och ha i köttfärssås. Gillade inte selleri alls innan operationen. Jag tycker de är fascinerande egentligen att smaken förändras så?

Sötsaker har jag svårt för idag, mycket är så otroligt sött, för sött.
Men min hjärna har nog inte riktigt hunnit med i smakförändringarna. Kan ju idag fortfarande bli sugen på nått sött. Sen vet jag egentligen inte om de faktiskt är ett sug eller om de bara är en vana fortfarande. Men efter att ha tagit ett bett eller smakat en bit så går de bara inte, de söta har blivit super sött.

Till fredagsmyset tidigare blev de kanske lite godis eller chips. Idag köper jag en bit god ost kanske eller så tar jag en bit proteinbar. (En ruta mörk choklad är också gott 🙂

Överlag vad de gäller mat, så har jag blivit ”kräsnare” eller jag vet inte hur jag ska förklara de. Vet inte vad jag är sugen på och är ju inte sugen på ”de” så har jag så svårt att äta de. Tidigare när man skulle komma på en middag att laga och man inte kom på nått så kunde jag slänga ihop en köttfärssås.
Riktigt så funkar de inte idag för mig, utan ska jag få i mig maten så måste jag verkligen vara sugen på de. Den biten kan vara lite halvjobbig ibland, men räknar mig som nyopererad ännu så kanske är de så att de kommer att förändras.

Vad de gäller dryck så är det nästan enbart vanligt vatten som gäller för mig. Ibland kan jag ”krydda” till de med lite fun light. Har fortfarande lite kämpigt med kolsyra. Men ett glas kallt vatten är så sjukt gott, så saknar inte kolsyran heller om jag ska vara ärlig.

Men jag mår fortsatt bra efter operationen. Jag ångrar de inte för en sekund! Den enda ånger som eventuellt kan smyga fram, är att jag inte valde att göra den tidigare.

Ta hand om er!

Du vet väl om att jag även finns på instagram där jag heter krille_gbp

 

kram / kristian

Kommentarer

Precis så är det för mig också, utom gällande vattnet, jag älskade vatten förr och nu är det baea olustigt att dricka, men med en sk ätt funligt går det jättebra.

Provade en pommes från mitt barnbarn när han åt på max, hua mig det smakade papper, godis är INTE gott längre, nästan inget smakar som förr.

Ha en fin dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.