Hej på er!

Ursäkta sent inlägg, varit lite mycket några dagar nu. Mår fortsatt bra efter operationen, nästan oförskämt bra faktsikt. Däremot så har ju jag njursten, röntgen visade FYRA stycken, två på varje sida, och dom har spökat nu i några dagar. Ni som haft njursten vet hur man mår vid njurstensanfall….herregud vilken smärta!!!

Men nu tänkte jag fortsätta skriva om min upplevelse operationsdagen den 2/12 och min gastric bypass

Satt och väntade i väntrummet på operation medans personalen skulle förbereda på salen, fick sitta i cirka 20 minuter. En manlig narkossköterska kom till slut och hämta mig, vi gick in på salen och där var en operationssköterska och två undersköterskor i full gång med att packa upp instrument inför mitt ingrepp, alla var trevliga och presenterade sig. Jag fick lägga mig på operationsbordet och en av undersköterskorna började ställa in fotstöden så att de kändes bekvämt för mig. För under operationen så ställer dom upp mig upp lite, som i stående nästan för att tarmar och så ska komma bort från området runt magsäcken där de kommer att hålla till vid ingreppet.

Undertiden som undersköterskan gör detta så började narkossköterskan att försöka sätta nål, jag är tyvärr svårstucken. Det krävdes 3 personal och X antal stick innan de fick in en infart, jag kände mig som en nåldyna, men är dock vad eftersom jag är svårstucken.

De kopplade på ett dropp, kopplade upp mig med EKG på bröstet, satturationsmätare på fingret och blodtrycksmätare på armen. När all uppkoppling var klar så fick jag en syrgas mask över näsa och mun för att fylla kroppen och lungorna med syre innan själva sövningen. Fick sedan först ett smärtstillande läkemedel i infarten som jag fått, efter cirka 1 minut så kände jag av den, blev yr och varm i kroppen, och när jag sa till om de så började dom ge mig sömnmedlet. Blev tyngre och tyngre i kroppen och tillslut orkade jag verkligen inte hålla mina ögon öppna. Jag slocknade!

Min operation tog cirka 1 timme, med förberedelsen innan och lite fix efter så allt som allt var jag inne på operationssalen i 2 timmar.

Jag kommer inte ihåg något av när jag blev väckt inne på salen, däremot minns jag när jag kom på UVA (uppvakningsavdelningen), jag hade så fruktansvärt ont!! Minns att jag sa bara ”ni får söva mig igen, jag får panik för jag har så ont”, sköterskan där var fantastisk, fick smärtstillande direkt och jag somnade då också. Efter detta har jag inte haft så ont, mer som en träningsvärk.

När jag var på UVA så sov jag mest, jag var där i cirka 3 timmar skulle jag tro. Blev hämtad av avdelningspersonalen tillbaka till avdelning 63. Jag var ju fortfarande trött, somnade av och till hela tiden. Fick hjälp upp på toa, var kissnödig, men de blev lite för mycket lite för snabbt, blev så svimfärdig så de sprang och hämtade en rullstol och körde mig tillbaka till sängen.

Fick ett glas med vatten som jag skulle försöka få i mig med en tesked, gjorde inte ont, men var mest rädd över att de skulle göra ont. Att få i sig vätska gick bra, förvånansvärt bra. Den natten sov jag inte så bra. Sängarna på sjukhuset är ju kanske inte de bekvämaste och frös som en tok.

Dagen efter operationen väcktes jag redan 06:00, de tog blodprov för att kolla mitt blodvärde, kollade även blodtrycket. Sen var det dags för frukost. Jag gick själv till matsalen och hämtade de, målet var att få i sig 2 dl fil. Jag gillar inte ens fil, men efter 4 veckors flyt, så var denna fil bland de godaste jag ätit. Fick i mig dessa 2 dl också, men det tog 1,5-2 timmar.

Jag mådde så bra, förutom träningsvärken, hade inte ont alls. Personalen ville att jag skulle få i mig 600ml sammanlagt innan jag kan få åka hem. Så jag laddade upp mig vatten och saft. Läkaren kom upp och berättade lite om hur operationen gått, allt hade gått bra. Berättade lite om de mediciner jag fick med mig hem, vilket var Targinique som är smärtstillande och sedan Primperan mot illamående. Dietisten kom också och pratade om kosten de närmaste veckorna. Tänkte att jag i nästa inlägg kommer skriva mer om kosten, vad jag åt under första veckan och sedan övergången till lättuggad- moskost.

Överlag så har jag mått bra efter operationen, visst har de ömmat i magen och man har mått illa lite ibland, men de har varit övergående. Jag är så otroligt glad över att jag gjort operationen, jag har valt Gastric Bypass som verktyg för min viktnedgång. 2020 kommer att bli mitt år! Jag har inte haft ”mitt år” sedan jag gått på typ lågstadiet. Låter dramatiskt, men jag menar verkligen MITT år, där jag mår bra med mig själv, jag trivs med mig själv och faktiskt älskar mig själv!

Jag vill citera ett stycke ur låten ”Sparvöga” som Marie Fredriksson sjöng;

”Tiden den går
livet är så kort
alltför kort
för att gömmas bort
så gör det du vill
och blomma ut
njut av din spegelbild
vår tid är nu” 

 

Kram på er Alla!

 

21+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.