Hej på er!

Idag är det dag 3 efter min gastric bypass operation och jag mår faktiskt ganska så bra, bättre än jag förväntat mig.

Men jag tänkte att jag backar bandet lite, till dagen innan operationen, alltså söndagen den 1/12.

Söndag 1/12

Den här dagen är nästan som en dimma för mig, var så otroligt nervös redan dagen innan. Jag packade inför min natt i Mora, leta filmer på Netflix som jag skulle se när jag väl var där. Från att jag vaknade på söndagen så gick jag gruvade mig inför att ta Fragmin sprutan som skulle tas vid 20-tiden kvällen innan operation. Dagen flöt på, tvingade i mig shakes från modifast vilket jag var otroligt trött på just då! Packningen blev klar, blev dock inte så mycket. Sköna mjukisbyxor, kalsonger, laddare till mobil, tandborste, tandkräm, varma sockor, mina blodtrycksmediciner. Klockan närmade sig nu 20:00, dags för sprutan med Fragmin! Hjälp!! Hr jobbat inom vården hela mitt liv, tagit prover, jobbat på operation i 10 år. Men alltså att ta en spruta på sig själv, de r inte min grej! Stod framför spegeln, nöp tag i fläsket under naveln allt vad jag hade och stack in nålen i cirka 45 graders vinkel. Sticket kändes inte alls, inte ens lite! Men sen ner man sprutade in fragminet, de kändes, den sved rätt ordentligt iaf på mig. Men, jag gjorde de!! Yey!! Nu återstod dusch med descutan och sedan vid 22-tiden var det dags att hoppa i säng, blev dock inte många timmars sömn den natten kan jag säga.

 

Måndag 2/12

Klockan ringde 05:10, som en zombie tog mig till duschen för ännu en descutan dusch. Påklädning och vid 06:15 började vi åka mot Mora och DÅ kan jag säga att de pirrade i magen! Herregud! Aldrig har det varit så långt till Mora som då, trodde aldrig att vi skulle komma fram. Men klockan 07:20 stod jag där, utanför entren! Maken Jonas följde med upp, trotts hans sjukhusrädsla.

Tar hissen upp på avdelningen, avd 63. Anmäler mig vid sköterske expeditionen och får sedan sätta mig i dagrummet och fylla i en hälsodeklaration. Jonas sitter helt hispig, så honom skickar jag hem…hahah Sen tycker jag faktiskt att allt går rätt fort. Jag får mitt rum och får ganska direkt byta om, är mest nöjd med strumporna faktiskt, eller vad tycker ni? Underbart bra resår på dom!

Sen var det dags för premedicinering, som bestod av Alvedon och långtidsverkande Morfin. Cirka 30 minuter senare gick vi mot operation. Klockan var nu cirka 09:30. DÅ helt plötsligt så bara spolades all min nervositet bort, blev helt lugn, fattade ingenting! Blev nästan nervös för att jag INTE var nervös! Väl på plats på operationen så hade dom lite att förbereda på salen så jag fick sitta där i ett väntrum en stund också och då blev allt normlat igen……jag blev nervös, som fan!

I nästa inlägg fortsätter jag berätta vad som hände väl inne på operationssalen och hur det var efter operationen!

 

Tack för att ni läst min blogg, min viktresa! Har ni frågor eller funderingar skriv en kommentar eller skriv till mig på instagram där ni hittar mig under namnet krille_gbp

 

Ta hand om er! kram

 

/ Kristian

15+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.