Halloj….

Som jag skrev i slutet på förra inlägget så tänkte jag att jag ska skriva lite om hur min flytperiod inför operation är och har varit, då jag nu har en vecka kvar.

Jag började med flytande kost den 4 November och ska så göra fram tills dagen före min gastric bypass operation som är den 2 december, alltså i 4 veckor sammanlagt.
Målet under dessa veckor är att gå ner 10% av min utgångsvikt. Detta är för att minska leverns storlek och på de sättet göra förutsättningarna för läkarna att operera så goda som möjligt.

Jag har köpt hem olika smaker mestadels från Modifast, köpte deras olika pulver som man får blanda ut med vatten. (Modifast har även färdiga drycker, ej testat dessa.)                                     Köpte även hem färdiga drycker från Naturdiet, perfekt när man är på språng! Jag tycker att de från Modifast mättar mer än de från Naturdiet, men då innehåller ju också de från Modifast 50 kcal mer, om nu detta har någon inverkan på mättnadskänsla?

Dom första 4 dagarna av mitt flyt var jobbigast! Saknade att tugga, saknade smaker och då såklart andra smaker än de som Modifast och Naturdiet hade att erbjuda. Håller mig till 4 portioner Modifast per dag och dom ligger på cirka 200 kcal per mål. Dricker jag Naturdiets färdiga shakes ska jag dricka 6 stycken per dag, dom jag köpte låg på 150 kcal per mål. Jag ligger alltså på cirka 800 kcal per dag. Sen gäller de att dricka vatten, mycket vatten, dricker cirka 2-3 liter per dag. (Försöker iaf, ibland misslyckas jag)
Den första veckan kissade man som en…..vet inte vad…men oooootroligt mycket!
Man hann i princip knappt knäppa byxorna innan de var dags igen. Och kissnödigheten kom så AKUT! MÅSTE KISSA NU!!! Helt sjukt, till slut skrattade jag när de ”trängde på” igen, för de var verkligen helt galet!

Andra veckan flöt allt på bättre, kände ingen hunger (inte mättnad heller dock) och suget var faktiskt mycket bättre!
Men….de med suget är ju EN grej. Sen kommer vanor. Säg att det är helg, både jag och maken är lediga, mysfredag, en bra film, ett glas vin, tända ljus, lite goda ostar kanske? Nej nu blandade man i ordning en shake med smak av banan från modifast och lyxade till de med lite kanel, gott, visst. Men de var ju inte ”vin & ost-gott” direkt. Men jag har fått mig många funderare under flytperioden faktiskt. Just gällande de när man blir ledig och ska unna sig, de ska alltid, iaf för våran del, handla om nått man stoppar i kakhålet (ja, munnen då), varför?

Jag tror faktiskt jag ska återkomma om detta i senare inlägg, just gällande vanor.

I alla fall, maken Jonas håller sig ju nu också ifrån detta ”unnande”, hade han inte gjort de hade jag gått ut satt mig i bilen tror jag. (med en banan-shake och en gnutta kanel!)

Viktnedgången då? Ja, första veckan gick jag ner 6,3 kg, andra veckan 1,1 kg och då kom min panik rusande! Kommer aldrig hinna tappa 10% av min vikt, alltså 15kg!?
Skrev till Mora och dietisten där via minavårdkontakter. Blev efter nån timme uppringd av en fantastiskt trevlig dietist.
Jag hyperventilerade, nästan, och hon lugnade mig att det är normalt att under första veckan tappa mer, andra veckan mindre och att tredje veckan kan bli en platå, för att sedan sista veckan krama ur kroppen lite till. Tack för dom lugnande orden!
Min största oro var ju att operationen skulle bli inställd! Men hon lugnade mig och sa att de kommer den inte bli! Thank god!!

Denna veckan visade vågen -1,8 kg
Vilket alltså betyder att 3 veckors flyt har gett en total viktnedgång på -9,2kg. Har också ringt in och meddelat viktnedgången till operationskoordinatorn, som man ska göra 1 vecka innan operationen.
Kan inte vara annat än nöjd antar jag, har gjort allt jag kan, mer än så kan jag inte göra dessvärre.

Nu är det sista veckan, bara att gasa på!  Har 4 arbetspass kvar och sedan ledig helg innan det är dags för operation. Nu blir de en powerwalk med hunden Frasse i de gråtrista vädret.

 

 

Nytt inlägg kommer söndag 1 December, dagen innan operationen!

Ta hand om er och tack för att ni har läst ! 🙂

// Kristian

 

13+

Kommentarer

Roligt att få följa nån som precis ska operera sig. Jag har läkarbesök 2 dec och hoppas verkligen att få en remiss skickad till kirurgen så det kan bli operation för min del under våren.

0

Va roligt! Håller tummarna för dig! Och hoppas verkligen att bloggen också blir bra,…i´m new at this… 🙂

0

Jag har tagit ett första steg till förhoppningsvis vis en operation.
Skall träffa läkare o sköterska den 20/1.
Försöker nu samla information..få höra andras erfarenheter o upplevelser av operation o deras livsstilsförändring.
Mvh Malin
ll

0

Hej Malin! Va roligt! Håller tummarna för dig. Och bra att samla info, och som du säger, andras erfarenheter och upplevelser. Hoppas att de jag skrivit och kommer att skriva framöver ger dig något. Sen är det bara att ställa frågor, finns inga dumma frågor. Jag finns också på instagram krille_gbp
ha de fint! / Kristian

0

Hej!
Jag går på flyt nu och inne på min andra veckan idag 24/12. och ska in och opereras den 7/1. Jag läste din beskrivning över op-dagen och den var så himla bra och beskrivande. Du tog upp sånt som jag hade funderat över så det var skönt med lite klarhet. Kul med någon som har opererats i Mora med dessutom. Känns lite tryggt att det gått bra för dig och att de har tagit hand om dig då du var där. Hälsningar Jenny
God Jul

0

Hej Jenny! Va roligt att du gillade de jag skrivit! Mora är riktigt bra, trevlig personal och fantastiska läkare! Jag finns även på instagram krille_gbp så har du funderingar så är det bara att skriva DM! God fortsättning!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.