Du Hej på Er! 🙂

Vad äter jag egentligen en vanlig dag när jag jobbar? Givetvis olika, men här kommer en dag iaf! 🙂
Jag jobbade kväll idag,  13:00-21:00. Men just idag sov jag ganska länge, sovit djävulskt dåligt pga njurstensanfall. (Djävulens påfund de där med njursten!!)

Hur som helst, vaknade typ 10:00, käkade då frukost vid 10:30. Det blev yougurt med granola och färska jordgubbar.

 

Mängd cirka 1,5 dl Yoggi och 1 dl granola och sen typ 3-4 jordgubbar. Just denna granolan från Paulun’s med smak av blåbär och citron är verkligen himmelsk! Krispig och tydlig smak av både blåbären och citronen. Och jag tycker att granola och/eller fröknäcke är de som håller min mage igång. Skulle jag äta nått annat och glömma fröknäcke så blir det tvärnit i magen verkligen. Efter frukosten blev de långpromenad med Frasse. Sen duscha och göra sig klar för att gå till jobbet. Under promenaden till jobbet passade jag på att klämma i mig ett mellanmål.

 

Måste återigen säga att klämmisen från D’Junked är helt perfekt tycker när man är på språng. Mättar bra, smakar gott och för mig är den bra för magen även den. Jag beställde denna från Apotea, finns i flera olika smaker.

Jag jobbar just nu som undersköterska på röntgen, men kommer att börja på akuten den 18 maj.
När jag kom till jobbet så hade jag ingen placering, utan gick runt och hjälpte till på de olika labben som vi har.

15:30 så var de dags för ”lunch”. Idag blev det pasta, även den från Paulun’s gjord på sötpotatis och linser bland annat. Till pastan slängde jag igår bara ihop lite kyckling, lök och havregrädde och kryddade med curry, salt och peppar. Smakade helt okej, blev nöjd iaf. Orkade äta cirka 1/3 av matlådan.

 

Vid 18-tiden blev de dags för en liten mellis igen, mitt älskade fröknäcke och lite kvarg, testade nu en kvarg från Lidl, den var riktigt god, inte sådär sträv som jag kan tycka att kvarg kan vara.

Väl hemma, typ 21:20 så avlutar jag kvällen med en fröknäcke och ett kokt ägg! Testat stekt ägg förut bara. Men de kokta ägget mättade som sjutton, så blev nästan hela fröknäcket kvar.

Men sitta och slappa i fåtöljen en stund nu innan man ska dyka i säng. Börjar imorgon igen 07:30.

Vissa dagar är 5-6 mål om dagen inga som helst problem. Medans andra dagar kämpar jag i mig 3-4 mål. Inte hittat nått vad de kan bero på ännu, trodde först aktivitetsnivån. Men fast jag tränar och är ute och går så kan de vara kämpigt med maten ibland.

Men de är bara att ösa på! Kämpa! 🙂

Ha de bäst allihopa! Kom ihåg att du är GRYM!

kram

 

// Kristian

Kommentarer

Hej Kristian! Jag gillar hur du skriver så öppet och uppriktigt. Jag står själv inför operation den 3 mars så just nu söker jag efter så mycket information som möjligt. Jag snappade upp att du jobbade inom sjukvården så jag är lite nyfiken på vad som gjorde att du valde en Gastric Bypass, om du vill berätta förstås! Jag förstår att det är olika för alla men det är aldrig fel att ta reda på så mycket som möjligt tänker jag!

Superbra jobbat!!

/ Camilla

0

Hej!
Och tack, va snäll du är och vad glad jag blir! Stämmer, jag jobbar inom sjukvården och gjort så sen jag tog studenten. Jag ”valde” gastric bypass pga att jag hade problem med sura uppstötningar/ halsbränna innan operationen och enligt läkaren fanns risken att det blir värre med en Gastric Sleeve. Känner också flera personer som gjort just gastric bypass och kände mig ändå tryggast med den liksom, hade mest information och så om just den. Har du fler frågor och funderingar så skriv gärna DM på instagram där jag heter krille_gbp eller släng iväg ett mail kristian84@live.se
Och du, helt rätt tänkt, ta reda på så myyyycket du bara kan innan. Fråga ALLT och lite till, finns inga knasiga frågor. 🙂

0

Hej
Gjorde min gastric bypass den 2 februari och håller på att lära mig vad jag kan och inte kan äta (fortfarande på puréstadiet). Tycker det är svårt med mellanmål då jag verkar tåla kokt ägg dåligt nu. Funderar på ”tillåtna/bra” alternativ när man är på språng, ska på utbildning i Stockholm om några veckor, som dessutom hjälper till hålla magen igång.
Såg ditt inlägg om Dejunked och tyckte det lät intressant. Verkar ha väldigt trög mage numera, är det ngt du upplevt också? Kan du tipsa om fler alternativ?

0

Hej!
Är samma för mig just med kokt ägg, funkar lite halvdåligtz. Däremot stekt ägg är inga som helst problem, eller omelett m, de funkar också. Trög mage är ett problem för mig också, försöker dricka mycket vatten, klämmisarna från D’Junked som innehåller lite linfrön och sedan är det mina fröknäcken som är räddningen, de gör de enklare att gå på toa. Sedan pratade jag med dietisten så sent som igår faktiskt om just magen. Tidigare när jag haft problem har jag tagit Inolaxol, och det gick bra nu efter operationen också, så kommer köra de varannan dag. De är en liten dospåse med ett granulat. Kan också vara värt ett försök. Finns receptfritt på apoteket.
Kram / Kristian

0

Hej Kristian! Precis landat på din sida och sitter just nu och ”tvingar” i mig min hemmagjorda smoothie. Gjorde en bypass för 2 dagar sedan och sitter nu och letar tips. Nu hittade jag dig och landade lite längre fram i livet men dina fröknäcken, vilken sort är det? När började du äta dem? Funkar egengjorda tror du?

0

Hej Terese!

Känner så igen de där när man var tvungen att tvinga i sig….men jag lovar, de släpper! 🙂
Fröknäcket jag köpt är från Apotea faktiskt och märket heter Sigdal, finns några olika smaker, min favorit är örter och havssalt de är såååååå god med hummus på! Jag började med knäckebröd redan i slutet på andra veckan efter operationen, detta efter samråd med dietisten. Jag har även bakat eget fröknäcke så de funkar absolut, då kan du blanda i de du själv önskar. Önskar dig all lycka till.
Har du fler funderingar så skriv igen här eller så hittar du mig på instagram: krille_gbp
// Kristian

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg