Hej på Er!

Känner mig ungefär så som ugglan ser ut faktiskt. 🙂

Jobbar som undersköterska på röntgen i Falun. Vi har ett 10 veckors rullande schema där dag, kväll, helg och natt ingår, och denna helgen jobbar jag natt. Är van att jobba nätter har gjort de sen jag började jobba efter gymnasiet. Något jag däremot har svårt med är att äta på nätterna, och nu efter operationen så är det ju viktigare än någonsin att få i sig något, då man får i sig så pass lite per gång. Jobbet på röntgen kan också stundvis vara fysiskt ansträngande så därför också viktigt att få i sig energi.

Brukar försöka äta en lite senare middag hemma innan jag beger mig mot jobbet. Jag börjar 20:50, brukar lämna hemmet vid 20:15 så brukar äta middagen vid 19:00-19:30. Men vad packar jag med mig för ätbart till jobbet då?

 

Denna smoothie tycker jag är bra! Den är god, mättande och dessutom tycker jag att den är bra för magen. Den ligger på 120 g och jag brukar trycka i mig hela den. Finns i flera smaker och jag har köpt dessa på http://www.apotea.se och de kostade 17:-.

Packar alltid med mig en proteinbar, denna från ProteinPro. Har ännu inte hittat något favoritmärke dock, finns ju en uppsjö av olika sorter och smaker! Har du någon favorit? Skriv gärna i kommentarsfältet, tar gärna emot tips! Vissa kan vara så mastiga liksom, känns som om man får tugga ihjäl sig. Och vissa andra är så söta så de går bara inte att få i sig dom. Annars tycker jag proteinbar är bra! Enkla att ta med sig när man är på språng och sedan får man i sig protein.

Dessa två brukar jag klara mig på under natten, sen har jag alltid med mig frukost som jag äter innan jag slutar 07:00.

Favorit frukosten just nu är yoghurtkvarg och müsli! SÅÅÅ sjukt gott! Denna släta yoghurtkvarg från Arla med smak av päron/vanilj och sedan granola från AXA med kakao, mandel och blåbär! Från att jag kliver på nattpasset så ser jag framemot frukosten!! Mums!

Som jag säkert nämnt tidigare så tycker jag att de är svårt att komma ihåg att äta regelbundet. Som svårast är de ju när jag är ledig, har inget fysiskt som talar om att det är dags att äta förrän de är försent då man antingen mår illa och/eller blir yr/kallsvettig. Dagtid när jag är ledig nu så ska jag sätta larmet på klockan som påminnelse, förhoppningsvis så kommer det att bli en rutin så småningom. Hur gjorde ni som är opererade i början? Funkade det bra att äta regelbundet? Tar tacksamt emot tips! 🙂

Nej vänner, nu blir det en promenad med Frasse innan gubben kommer hem klockan 17:00 och sedan drar vi till gymmet en timme. Just nu noll motovation och orka iom nattjobb, men men, bara bita ihop! 🙂

 

Ta hand om Er!

 

Kram // Kristian

10+

Kommentarer

Tack för jättebra tips med smoothies! Jag jobbar aldrig natt, jobbar dag/kväll/helg men har svårt att få en rutin i matintaget över huvudtaget när jag är iväg på någonting. Hamnar i illamående och då kan man bara hoppas att man kan komma ifrån och få i sig någonting. 😏

0

Hej! Ja men precis, är lika för mig gällande matintagen. Men de gäller att ha nått lättillgängligt och enkelt med sig. Och något som samrått är nyttigt och mättande. Tycker dessa klämmisar är toppen! 🙂

0

Hej
Jobbar natt och dag på röntgen i Uppsala och tycker de är svårt hitta mat till natten .
Ska testa din smootie 🙂

0

Hej!
Va kul med en kollega! Ja på nätterna är jag inte så sugen på nått direkt heller, men en smoothie går enkelt ner. Testa den, hoppas att du gillar den! 🙂

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.