Snart har 1 vecka gått här i Turkiet. Min första utlandsresa. Jag har åkt med en vän som har vart här många gånger där vi befinner oss. Vi har solat, badat, ätit gott o druckit gott. En vecka har jag släppt allt. Låter lika underbart som de faktiskt vart, och skulle gärna stannat en vecka till. Men hemlängtan ligger där, att få krama mig underbara dotter. Jag saknar rutiner. Rutiner för träning, mat o vardag.

Så, låt oss snacka semester med minimage. Jag är en person som väger min mat, har exakt klockslag på mattider, även om dom kan bli olika tider så har jag 3h mellan varje måltid. Med ca 5-6 mål om dagen beroende på hur tiderna hamnar, om o hur hårt jag tränat osv. Jag är en Skalman sedan minimage kom in i mitt liv. Jag väger och mäter mig varje fredag. Äter allt men inte alltid helt enkelt för jag har inget ” de här får du absolut inte äta någonsin” även om jag borde strikta till min kost för få dom resultaten jag vill ha.

Här.. ingen vägning av mat eller kropp. Ingen vägning av mat. Jag äter ca 3mål per dag. Ibland något socker slank ner. Jag äter standard frukost med grönsaker, meloner o en o annan dag med bröd, ibland vitt o ibland mörkt.

Lunch har ofta infallit som en lättare lunch wrap, cesarsallad o lättare pastarätt ibland. Vid middagar, ojojoj, här har jag valt ut med omsorg de godaste på menyn. De har blivit nudlar med kyckling, kycklingspett, grillade lammspett och mycket mycket annat gott. Och vet ni, ingen ångest över de!

Jag har sett till att inte varje måltid är mindre bra val, jag fokuserar på proteinet. Fast de är svårt, vet ni hur mycket bröd dom serverar till allt, och hur gott de är?

I alla fall, försökt fokusera på protein o grönsaker, ibland bättre o ibland sämre. Men jag ångrar inget. Mat har inte vart en ångest. Matvågen har inte definierat när jag är mätt eller när de är bra, jag har litat på min mage och min kropp.

men en liten ärlighet, visst var de läskigt dom första dagarna och släppa på kontrollen jag hållt så hårt om. Att vara rädd att överäta. Att få känslan man förstör de man kämpat för i så många månaderna. Men därför är ingen överviktoperation en snabbväg.
de här handlar om livsstilen man ändrar, och med en stabil grund kommer inte en semestervecka förstöra allt.

Ät allt, men inte alltid.

Så länge jag klarar av de jag äter, varför ska jag då undvika de. Jag vill hitta en balans i livet. Men kost, träning och fortfarande ha hälsan 100%.

Hoppas ni haft en toppen sommar. I helgen kommer ett inlägg om galan som Baricol håller den 1 oktober. Om ni är nyfikna redan nu så gå till Baricol och läs vidare, boka din biljett.

Kram på er 🥰

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.