Något som blivit mer självklart sedan jag gjorde min sleeve är att vara social. Jag har nog tyckt de är konstigt att plötsligt vara social accepterad efter gått ner i vikt först, men nu efter tänkt att de kanske är jag.  Mig själv som hållt mig i skuggorna och först nu vågar steppa fram och vara social jag med.

Vilket fick mig testa ett jobb i höstas, helt utanför de jag gör och gjort i så många år. Nu fick jag erbjudande om intervju dit, men valde tacka nej. Jag gick på mitt andra hands val, har valt att tackat Ja till en nattjänst på ett helt nytt boende (äldreomsorg) som ska öppna under hösten. Men nu sitter jag här, valde jag rätt? Eller valde jag de gör jag är bekväm med de? För jag vet vad jag är där? Valde jag bort de andra i enbart rädsla för jag inte kan jobbet? Rädsla inför nytt jobb borde vara positivt, utmanande. För själva jobbet i sig är inte de jag är rädd för, de är de nya. Att allt jag kan inte behövs, men jag måste lära om och lära nytt, hur kul låter inte de ändå? Utan min sleeve, utan att inte fått hjälp till att gå ner i vikt hade jag aldrig ens övervägt de här. Men tåls att tänka på. Försöka kanske nya tag på de andra jobbet efter års skiftet.

utöver de går inget så bra just nu. Jag glömmer att dricka, jag glömmer äta, när jag väl äter så är de inte de bästa valen. Jag försöker skriva matdagbok men känner mig lost. Vikten står still. Jag orkar inte träna. Jag har ingen energi. Jag har huvudvärk. Jag sover dåligt. Så arg, känns som jag redan sabbat allt. Men nya tag. Handla under helgen, planera, strukturera o var hjärnstark mot frestelse. De blir bara en ond cirkel, jag vet ju det. Känns som den ända dagligen rutiner jag har är hur jag tar mina vitaminer, exakt allt annat är rörigt. Liv, kost, mat o tankar. Jag står och trampar i motvind, men den enda som kan göra något är jag.

hoppas ni har de bättre. Kanske fått lite mer sommar än vad vi fått, tycker solen är lite klen. Men får hoppas de kommer de med

kram 🌸

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg