Hej på er!

Här ska ni få ett hejdundrande recept och ett MAGISKT knep att få i sig sina vitaminer utan att märka det. Vad sägs om chokladbollar med vitaminer i? Chokladbollsvitaminer?! 😍

 

Ni behöver:

15 urkärnade färska dadlar
4 dl havregryn
1 dl kokos
2-3 msk kakao
1 dl kokosolja (kan bytas ut mot jordnötssmör)
3–4 msk kaffe (och eventuellt lite vatten)

 

Gör såhär:

Lägg alla ingredienser i en matberedare/mixer och mixa till en kladdig smet. Ta eventuellt i lite vatten eller mer kaffe om det blir lite för torrt! Det ska inte bli för kladdigt, utan rullbart.

Rulla sedan i lagom stora bollar (jag vägde mina så de vägde ca 15-20 g var – det tyckte jag var lagom storlek). Rulla sedan i det du tycker om; kokos, sesamfrön, krossade nötter ect.

Nu till det MAGISKA tipset! Lämna lite av smeten kvar i matberedare/mixern, jag gjorde så att smeten som var kvar räckte till 6 chokladbollar (var riktigt sugen på chokladbollar), tillsätt sedan 2 påsar av Baricols pulver och mixa lite till – DÅ får ni vitaminchokladbollar! Hur bra?! Passar perfekt till kaffet/mellanmålet och du tänker inte ens att du tagit din dagliga dos vitaminer, och du kan smaska på dem lite hur du vill under dagen.

 

Trevlig torsdagskväll på er! ☺️

 

 

 

 

13+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.