Hej på er!

Att komma tillbaka gick lite segare än jag trodde, men jag skyller på en långdragen (och bland de värsta någonsin) förkylning som jag haft senaste två veckorna. Nog för att man har varit förkyld tidigare, men detta tog priset! Jag vet inte om det är graviditeten som gjorde det hela värre än vad det kanske var, men jag kan nästan relatera till hur killar känner under sina ”man colds” – för detta var riktigt hemskt haha! 🙈😅

Jag tänkte berätta lite för er om mina första veckor som gravid och opererad, och jag varnar redan i förväg här nu för lite äckelvarning. Så är ni känsliga för kräk: läs inte mer!

Jag fick reda på att jag var gravid redan när jag var i vecka 4, så det var ju supertidigt! Jag märkte ingen skillnad alls egentligen förrän i vecka 5-7, för då kom illamåendet. Men kan man kräkas efter att man har gjort en magsäcksoperation? Jag hade inte kräkts en endaste gång sen innan jag opererade mig, så jag visste ju inte ens OM jag ens kunde kräks eller hur det skulle kännas. Men jo, jag kunde kräkas. Det var dock inte alls som innan operationen (Varning känsliga läsare!) utan mer som om man kräktes massa slem och torrhulkade tills det kändes som om luften skulle ta slut. Det låter säkert jättehemskt, och ja det var det faktiskt 🤯😂. Skillnaden var ifall jag druckit eller ätit något mjukt/mosigt. Det kom upp utan problem. Men inte när jag ätit något svårsmält. Det var värst mellan vecka 7 till 10 ungefär, sen blev illamåendet mest på morgonen och ifall det gick för lång tid innan jag åt något (då blev det torrhulk i 10 minuter).

Under mina kräkveckor ändrades mina smaklökar och matpreferenser helt. Kaffe som jag vanligtvis älskar smakade urk, mat var inte roligt alls och det enda som fungerade var rostat bröd och knäckebröd (gärna med leverpastej och saltgurka på). Samma sak med söta saker, såsom läsk och godis, det fungerade inte alls. Jag fick en konstig smak i munnen och det triggade mitt illamående jättemycket. Detta är väl både på gott och ont, men jag tappade allt helt dessa veckor vad gäller rutin och bra matvanor.

När mina kräkveckor äntligen var slut, kom lite av smaklökarna tillbaka. Kaffe var gott igen efter ca 8 veckor utan! Woho! Kroppen började kännas lite mer som vanligt igen och matintagen blev lite bättre. Jag tänker att nästa inlägg ska handla lite mer om mina matvanor sen jag blev gravid, och även om mina olika cravings och begär jag haft hittills. Vilka som varit tillfälliga och vilka om fortfarande finns kvar!

Finns det något ni läsare skulle vilja veta? Om att vara gravid och opererad? Kommentera gärna här eller skriv till mig på instagram så sammanställer jag i ett inlägg med svar!

 

Ha det gott sålänge! ❤️

/Jasmine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.