Hej på er 🙂

Oj(!!!!) vad förra veckan gick fort – Jag hann knappt med! Det var agraffborttagning, besök på vårdcentral, middagsbjudning och tusen saker till. Känt mig helt virrig. 

Jag tog bort mina agraffer i tisdags, hemma faktiskt då min syster jobbar som sjuksköterska, och allt såg ju himla bra ut. Förutom ETT av såren som glipade. Typiskt! Vi tejpade och fixade som man ska så jag tänkte ju att ”det blir bra ändå det här”, men i fredags så märkte jag att det inte alls såg bra ut, utan såg lite infekterat ut. Så jag fick åka till vårdcentralen som fick tvätta rent och lägga om det. Jag fick verkligen trycka ihop magen medan sjuksköterskan tejpade ihop det så bra det gick, haha! Nu under helgen så har jag fått byta förband och tvätta rent varje dag och det ser redan mycket bättre ut. Dock glipar det ju tyvärr fortfarande, så just det ärret lär ju inte bli superfint när det väl har läkt. Fast det är ju en himla tur att magsäcksoperationer inte är ett skönhetsingrepp – för jag kommer garanterat se ut som ett russin när jag nått min målvikt ändå! 😉

Den här helgen var också lite speciell för mig. På lördagskvällen så deltog min storebror i norska melodifestivalen, Melodi Grand Prix, som låtskrivare till Hank von Hell och låten ’Fake it’. Ni kan lyssna och se framträdandet här (mvh, stolt lillasyster). Så jag och min sambo tänkte lyxa till det med lite gottit på kvällen! Till middag blev det tacos och vilken skillnad det är på innan operationen och nu efter operationen. Innan operationen kunde jag äta precis som min sambo, tre stora tacotubes, men nu efter operationen fick jag knappt i mig en och en halv minitube. Sån sjuk känsla! Här ser ni mina små vs. min sambos ”normala” – skillnad va?

tacoskal

Tanken slog mig faktiskt också att jag skulle testa någon bit godis. Jag var egentligen inte så sugen, men hittade ett märke som verkade som ett bättre alternativ än vanligt godis – och faktum är att det var över förväntan! Jag älskar surt och syrligt. Så jag tog mig tre-fyra bitar och sög på (de höll ju i evigheter då), och var heeeeelt nöjd. Så, är ni precis som jag och vill minska sockerintaget men ändå unna er lite någon gång så kan jag varmt rekommendera och tipsa om detta alternativ! Märket heter Tweek och innehåller 95% mindre socker (ni kan läsa om dem och innehållet här).

Tweek surt gul godispåse

 

Hoppas alla har fått en bra start på veckan!

/Jasmine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

Vanor
Maria
0 26 september 2022

Vanor

Hej Veckorna rullar på, vi lämnar snart september bakom oss och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Eller jo...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.