Hej på er!

Nu har jag precis börjat med den lättuggade/mos/puré-perioden. Så sjukt gott att äntligen få tugga lite igen! Allt har flutit på så himla bra att jag ibland undrar om jag ens är opererad. Någon som känner likadant?

Idag, som alla andra lördagar senaste veckorna, så är det ju Mello – och jag tittar ju såklart! Förr när det var helg så var alltid godisskålen och chipsskålen på bordet, i sällskap med någon bubblig dricka till. Jag saknar det inte ens! Däremot så saknar jag att ha någonting som är lite extra ”lyxigt” ibland, Modifast-perioden var ju inte så himla lyxig om man säger så…

Så jag tänkte därför dela med mig av något som gjordes OFTA här i mitt hushåll i somras (dock med alkohol i då). Jag testade den nu ikväll, alkoholfri såklart, och det är fortfarande lika gott som jag minns det. Perfekt nu när man inte får/kan äta eller dricka lite ”unn” 😉 Jag vill däremot inte påstå att den är proteinrik eller något annat, men ett nyttigare alternativ till lite göttit ibland!

Jordgubbsdrink med basilika

Ni behöver:

  • Frysta jordgubbar av valfritt märke
  • Färsk basilika
  • Bubbelvatten
  • Citron
  • Valfri sockerfri saft, gärna med smak av lemonad eller jordgubb

Gör såhär:

Lägg valfritt antal frysta jordgubbar i en mixer, plocka i lite basilikablad (jag hade ungefär 7-9 stycken, men jag älskar basilika) och lägg i. Häll sedan på saft, citronsaft och bubbelvatten tills ni tycker att det känns bra och mixa! Allt efter eget tycke och smak. Den ska bli som en väldigt mjuk sorbet!  Vill ni göra den med alkohol så kan ni ta bort lite av bubbelvattnet och ersätta det med ljus rom. Jag personligen tycket dock den är godare alkoholfri! 🙂 

Häll därefter upp i något snyggt glas, så är det klart! SUPERENKELT och SUPERGOTT!

 

 

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

/Jasmine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.