… Usch vad jag hatar dem!

Min viktplatå har pågått i snart tre veckor nu ungefär. Jag gör allting rätt, det vet jag. Äter rätt, rör mig rätt, dricker någorlunda rätt – ändå så står den där förbaskade vågen på exakt samma vikt hela tiden.

Men, jag har nu gömt undan min våg för att inte bli så himla besviken på mig själv varje eviga dag. Visst är det sjukt ändå att man blir så knasig i sitt tänk? Jag har ju redan tappat över 15 kg på ca två månader. Det är ca 7 kg per månad. Det ÄR mycket! Jag ÄR duktig! Kroppen behöver andas. Pausa. Anpassa sig. Jag vet ju det, ändå blir jag så besviken för att den där förbannade siffran på vågen inte rör sig – och det är så hemskt att jag tänker och känner så.

Jag läste en artikel där de beskrev viktplatåer som ”kroppens sätt att bibehålla sin (ohälsosamma) bestämda vikt”. Kroppen har alltså på senare tid haft en ”bestämd bekväm” vikt som den stannar på, och kämpar för allt i världen nu med att hålla kvar vid sin vikt när jag försöker göra en förändring – så som vi viktopererade gör nu genom att äta bättre och mindre och röra oss mer. Kroppen KOMMER att försöka och försöka hålla kvar och försöka etablera en ny ”bestämd vikt” flera gånger under den här viktnedgången. Jag vet ju det. Men det är ju helt normalt att det blir så! Ändå hatar jag de där förbaskade platåerna… 🙂

Trots att vågen dock stått stilla för mig, så tycks jag mig ha känt en viss skillnad i kläder och framförallt i min jacka senaste veckorna. Jag fick för mig att jag bara inbillar mig… Men igår bestämde jag mig för att ta en bild på min kropp och jämföra med en bild jag tog för 2,5-3 veckor sen. Vikten är densamma nu som då (kanske diffar 100 gram) – och JAG SER SKILLNAD! Hoppas verkligen inte jag inbillar mig, haha. Men att jämföra bilder och inte helt stirra mig blind på vågen hjälper. Kroppen jobbar och arbetar för fullt, även om vågen säger annat. Visst är kroppen fantastisk?!

Jag bjuder på denna bilden. Jag skäms inte som jag gjort förr. Det är min kropp och den är fantastisk. Vilket förbannad bra jobb den gör! Så är ni på en platå, ta bilder. Mät. Släng vågen (iallafall till en början)! Jag har tagit bilder på mig själv sedan flytstart, och jag lovar att ni någon gång ska få se dem också. Det är fantastisk när man sker skillnad och vad kroppen åstadkommer med detta underbara verktyg ❤️

Ha en fortsatt fin vecka hörrni!
/Jasmine

17+

Kommentarer

Du är så duktig, noggrann och en fighter, du kommer definitivt nå dina mål. ?❤️ Pappa

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.