Att lida av B-12 brist är rätt så jobbigt. B-12 får man i sig via maten men som Gastric Bypass opererad kan det till slut bli så att depåerna är tömda och det uppstår brist. För vissa opererade räcker det med att ta tabletter med B-12 för andra inte. Och över tid kan det uppstå brist. Hur upptäcker man att det är brist? Minnet sviker en man blir trött och irriterad det kan ge yrsel med mera. B-12 tas upp i tunntarmen och för oss opererade är tunntarmen kort så upptaget blir inte lika som om man inte är operad. I vilka livsmedel finns då B-12 helt naturligt?

  • Lever
  • Kött
  • Fisk
  • Skaldjur
  • Även mjölk & mjölkprodukter innehåller bra med B-12.
Så mitt råd är att slarva inte med vitaminer och andra tillskott. Ge kroppen absolut det bästa för vi har bara en kropp och det är inte så kul när den inte gör som man vill längre. Jag springer och tar sprutor var 3:e vecka och det kommer jag få göra livet ut. Det blir några besök varje år. Bäst skulle ju vara att kunna ta dem själv i form av tabletter men så är inte fallet att det fungerar.. Tur man bor nära sjukhuset.

Läs mer om B12 här!

 

B12 brist efter gastric sleeve och gastric bypass

 

0

Kommentarer

Hejsan!
Jag undra om ni vet vad jag kan köpa B12 som man sätter i spruta
Har ni något råd till mig var man kan köpa detta!

0

Hejsan!
Jag undra om ni vet vad jag kan köpa B12 som man sätter i spruta
Har ni något råd till mig var man kan köpa detta!

0

Hej Magnus, om man har svårt att tillgodogöra sig B12 via tabletter kan en spruta vara ett alternativ. Dock brukar vårdcentralerna vara väldigt restriktiv med detta. Det är isf dit du ska vända dig.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.