Hej på era ALLA! Mängder av frågor om kost & viktökning. I dag skaps en liten punktlista så kan ni säkert känna samhörighet med andra i samma ”båt”
  1.  Hjälp jag går up i vikt, vad ska jag göra? 
  2. Jag skäms så, det fungerar inte på mig?
  3. Men dessa råd fick inte jag?
  4. Gud vilken hets det är, ska ”man” verkligen behöva motionera? jag har ju gjort en överviktsoperaiton?
  5. Varför vet inte? osv.
Här på vårdguiden LevDittLiv för Obesitas dukar vi upp ett stort smörgåsbord med saklig information, visar vägen till forskning/riktlinjer mm.

Vi arbetar efter SOReg & de riktlinjer som finns i Obesitas föreningen. När du kommer till oss kan du känna trygghet och kunna landa i dig och börja ta till dig kunskapen. Många blir kanon arga för ingen har sagt detta tidigare. Kanon bra att ni blir arga ta den ilskan och investera i din framgång, läs och ta till dig idag det du har förmåga att ta in just nu.

Det finns inga snabba lösningar, den snabbaste lösningen kan vara att börja se skillnaden i nutid och dåtid. I det vann jag mitt liv tillbaks. Att vara arg gör dig mer energilös än att stanna upp och börja läsa lite dagligen av allt vi sprutar ut.

  1. Hjälp jag går upp i vikt; Börja med all info du finner i  kostmallen för normalkost ”Klicka här”
  2. Jag skäms så; Det är din känsla. Börja bearbeta känslan genom att gå från känsla till handling. Du har allt verktyg inom dig, du vågar. Släpp taget om det som varit, se din framtid. Börja göra det du behöver. Här finns inte 1 svar utan många. Bästa början brevkursen om övervikts & överviktsoperationer ”Klika här” 
  3. Men dessa råd fick inte jag? Det beror alltid på vem du frågar och när du frågade. Frågar du specialister inom området får du mer realistiska svar än om du frågar andra. Sedan går utveckingen framåt, så det kommer hela tiden nya riktlinjer de lägger vi fortlöpande ut på vårdguiden LevDittLiv för Obesitas i respektive rum 
  4. För optimal hälsa rekommenderas för alla som genomgår Gastric bypass/Gastric Sleeve/ Gastrisk Ballong osv minst 30 minuter dagligen. Motion frigör och skapar harmoni. Anpassa för dig. ”klicka här” om du vill inspirera och inspireras
  5. Varför vet inte? Det vore ju så klart helt utan tvekan bra om alla kunde denna branch. Men jag tar allid bilar som jämförelse har du en Volvo och ska lämna in den på lagning, så kan alla lite om bilar men för att laga din Volvo på bästa sätt bör en Volvotekniker uppsökas….. På akuten/VC är alla läkare fantastiska, men de är ju sällan specialist i obesitas.

Lösning här är bla att som överviktsopererad har järnkoll på vad riktlinjerna säger och visa vägen för vården. Gör era närstående lika kunniga genom att sprida allt vi gör här för samhället. Stigmatiseringen kan vi vända genom samverkan.

 

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.