Kan man göra två Gastric bypass-operationer? Jag har ju gått upp allt och undrar om det är möjligt att göra någon ”justering”?

Hej!
Skulle höra om man kan gör om sin GBP operation? jag opererade mig 2005 och gick ner mycket i vikt
men nu har jag gått upp allt vill även säga att jag har aldrig haft nån dumping som alla pratar om
och har alltid kunnat äta skulle så gärna vilja gör om den har även funderat på om dom gjorde allt rätt vid operationen efter som jag inte har haft problem med ätning och dumping.

Svar: Idag görs de flesta magsäcksfickor vid en gastric bypass 15-20 ml stora, det finns inte så mycket elasticitet där eller så mycket att töja ut. Problemet med viktuppgång efter en gastric bypass är att man vänjer tarmen med att ta emot mera mat. Oftast har man börjat slarva med sina rutiner, gör sämre val och äter för få måltider och med tiden blir de större. Många dricker också till maten och sköljer ner den snabbare i tarmen vilket gör att man bli hungrig igen.

Det finns någon enstaka klinik i Sverige som gör om gastric bypass, men resultaten är mycket osäkra. Det man möjligen kan göra är att minska magsäcksfickan ytterligare, alt förkorta tarmen ännu mer.

Om man går upp i vikt efter en gastric sleeve så kan sleeve magen ha töjts en del. Annars är alternativet att göra om sleeven till en gastric bypass vilket också är möjligt.

 

Fler inlägg

Siffror

Siffror

I torsdags var jag i Stockholm på återträffen Capio CFTK anordnar efter ca 6månader när man gjort en operation hos dom....

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.