Sedan Aleris Obesitas Skåne beslutade sig för att enbart erbjuda gastric sleeve och gastric bypass för privatbetalande patienter valde kirurgiteamet och stora delar av avledningspersonalen som tidigare arbetat för Aleris att tillfälligt ta anställning hos Region Skåne. Detta för att överviktsoperationerna i Skåne inte skulle avstanna helt. Nu kommer chefskirurgen bakom det framgångsrika teamet på Aleris; Hjörtur Gislason och den före detta medicinskt ansvariga på mottagningen; Carl-Magnus Brodén starta obesitasklinik i egen regi. Det nya namnet är GB-Obesitas.

GB-obesitas har förvärvat lokaler i västra hamnen i Malmö och kommer att arbeta vidare utifrån sitt framgångsrika koncept med patienten i fokus. De kommer att erbjuda privat kirurgi som gastric sleeve, gastric bypass, SASI och revisionskirurgi till att börja med, men målet är att inom kort också erbjuda offentliga patienter kirurgi.

”All ny verksamhet måste börja någonstans, och vi börjar med det hittills varit bäst på – fetmakirurgi. På lite sikt är våra ambitioner större, vi vill utveckla kirurgin och bedriva aktiv forskning, men även ha ett bredare vårdutbud. Detta hoppas vi kan inkludera gruppmöten och medicinsk vård även för patienter med övervikt som kanske inte är aktuella för kirurgi. Vi planerar aktivt samarbete med klinik i västra Canada som gör just detta.”

 

Läs mer om GB Obesitas här, eller besök deras hemsida direkt. 

 

Gb obesitas Skåne logga

Kommentarer

Jag undrar efter 8 år som opererad och tyvärr är jag i full galopp på väg upp i vikt igen och jag tycks kunna äta obegränsat. Är detta ngt som man borde titta på? Finns möjlighet för ngn form av kooperation? Hälsningar Åsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg