Dagligen kommer jag i kontakt med människor som är ledsen & arg. För de har tagit sitt vuxna ledarskap och berättar för sin omgivning, familj och arbetskamrater att de skall genomgå eller inom kort skall genomgå behandling av sin sjukdom fetma genom Gastric bypass/Gastric Sleeve eller Gastrisks Ballong.

Då får de höra att ja du ska fuska dig till en smal sommar. Ta du en genväg och tänk inte på hälsan. Stopp stanna. Det är väl ändå igen som säger så till någon som byter höftled.???

Fetma är en stigmatiserad sjukdom. I sätllet för att berätta för omgivningen om dig, vad du har för värderingar så rek jag dig att stödja istället.  Den som har sitt mod framme och berättar. Ställ frågor och var med på dennes resa istälet för att bli avund.

Att vara mån om andra är fint. Alla operationer medför sig risk, gallop, höftled, blindtarm osv… Varför är det så många som tror….

Om detta nu är en så känslig situation för så många, uppmanar jag alla att lära sig vad sjuklig fetma är. Vilka orsaker som gör denna sjukdom. Kunskap gör skillnad.

Ingen skall göra en överviktsoperation utan att vara kompetent. I tron att nu ska det lösa sig. Du får verktyg och innan operation bör du vara i dialog med dig själv och göra det du behöver för att finna en varaktig hälsa tillsammans med ditt verktyg…

Här  på Levdittliv fortsätter vi med uppdatering av saklig information. Saknar du något så hör gärna av dig till mig Mia och berätta vad du önskar mer av.

Till alla som funderar på att genomgå behandling av sin fetma är det smidigt att börja sin kartläggning genom Remissguiden och dess frågor.

Tankar från kontoret en tidig morgon. Dela dina tankar med oss.
Levdittiv / Kram Mia Kost & Livsstilsexpert även överviktsopererad 1994/2000

Fler inlägg