När man genomgått en överviktsoperation som gastric bypass eller sleeve gastrectomy behöver man ta tillskott av vitaminer och mineraler livet ut, oavsett hur bra man mår.

Länge har vården skrivit recept på Kalcipos-d-forte x 2, Behepan x 1, Järn tex Niferex x1 samt rekommenderat patienterna att köpa multivitamin kvinna. Problemen med dessa vitaminer och mineraler är att de inte är anpassade efter den nya anatomin som råder efter en överviktsoperation. När man har en liten magsäck men en begränsad mängd saltsyra så aktiveras inte alla vitaminer och mineraler som de ska, om man dessutom kopplat förbi en del av tarmen blir upptaget ännu sämre.

Vitaminer och mineraler anpassade för gastric bypass och gastric sleeve-opererade – Baricol Complete

Baricol Complete är en svensk produkt framtagen av läkare och dietister från branschen och har funnits på marknaden sedan 2015. Idag rekommenderar de flesta svenska kliniker Baricol Complete som ett alternativ till sina patienter (Men även i England, Norge och flera länder i arabvärlden). I Januari 2017 kom också riktlinjer för vad man behöver ta för vitaminer och mineraler som överviktsopererad. Baricol Complete är ett av få preparat som svarar upp till dessa i och med att nivåerna är anpassade för att passa en överviktsopererad.

Baricol Complete finns som brustablett, tuggtablett, sväljtablett och pulver. Om man väljer att ta brustabletter eller pulver är dosen 2 tabletter/2 dospåsar per dag, vid tuggtabletter är dosen 3 gånger per dag, vid sväljtabletter är det 5 per dag som gäller.

Fördelar med Baricol Complete
– Framtaget för optimalt upptag efter en överviktsoperation (innehåller tex mineraler i citratform istället för karbonat).
– Brus- tuggtabletterna och pulvret är redan”upplöst” när de väl når magsäcken vilket främjar upptaget ( I USA rekommenderas denna form i deras guidelines).
– Enkelt, färre tabletter att hålla reda på, bara ett preparat, du kan ta allt på en gång eller uppdelat över dagen. Du behöver inte dela dem i dosett eller strula med att ta dem på olika tider.
– Prenumeration, slipper krångla med recept. Vitaminerna skickas hem till dig varje månad.

 

Baricol Complete provpaket finner du här. Läs mer om Baricol Complete.

 

 

 

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.