Håravfall efter gastric bypass eller gastric sleeve
Vid kraftig viktminskning oavsett om man genomgått en gastric bypass, gastric sleeve eller gått ner i vikt på annat sätt ställer kroppen in sig på svält. Kroppen vill spara energi eftersom det råder energibrist, då reglerar den ner de funktioner den kan vilket leder till att bland annat hår, naglar och hud påverkas.

Ditt hår kan bli tunnare, det beror inte på vitaminbrist utan på svälttillstånd i din kropp. Vissa märker av detta mer än andra, och de brukar ofta ske cirka tre månader efter viktoperationen, och går över när vikten börjar stabiliseras och kroppen hamnar i energibalans mellan intäkter och utgifter.

Torr hud efter gastric bypass och gastric sleeve
Att huden blir torr är också en effekt av svälten, precis som med håret så är huden en av de saker som påverkas av svälten och den energibrist som rådet i kroppen. Smörj huden med bra krämer, drick mycket vatten gärna 1 ½-2 liter vatten /dag, se till att få i dig lite bra fetter (många överviksopererade äter väldigt lite fett) ta dina vitaminer och se framemot viktstabilitet, då brukar detta bli bättre.

Naglarna skivar sig efter gastric bypass och gastric sleeve
Naglarna är ännu en grej som många överviktsopererade brukar märka av. Kvalitén blir betydligt sämre, detta är också en effekt av ”svälten”.

Oftare blåmärken efter gastric sleeve eller gastric bypass
Blåmärken kan du få av olika orsaker, dels att du stöter i kanter på bord osv sedan kan det bero på att du inte får i dig tillräckligt med proteiner i kosten. Var noga med din kost. Varje måltid bör innehålla proteiner – Se kostmallar här

Välj så näringsrik mat som möjligt När du bestämt dig för att göra en livsstilsförändring, börja då att äta bra kost, tillsätt vitaminer och mineraler så att du laddar upp kroppen på en gång. Mer om vitaminer finner du här .

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.