Att lägga upp bilder till inläggen funkar fortfarande inte, jag får uppdatera med bilder sen!

Varför blev jag överviktig?

Jag kan inte riktigt komma på en ”anledning” som har gjort att jag har gått upp i vikt, förutom det mest självklara att jag har ätit för mycket och rört mig för lite. Men jag har inget jag kan sätta fingret på och säga, det här är anledningen till varför jag blev tjock. Vissa har ju ex gått upp mycket vid en graviditet osv men jag kan bara säga att jag inte har levt sunt, det har blivit mycket snabbmat, läsk, fikabröd, chips, listan går att göra lång. De dåliga valen av mat och sötsaker beror oftast på att jag inte hunnit/orkat lagat mat. Jag har inte ätit regelbundet utan tagit stora lass med mat när jag väl ätit.

Jag har hypotyreos som är brist på sköldkörtelhormon, det har sin inverkan eftersom att förbränningen jobbar mycket långsammare. Men jag kan inte skylla övervikten på min sjukdom, utan den i samband med dåliga vanor gör att jag har väldigt svårt att gå ner i vikt.

Varför en Gastric bypass?

Anledningen till varför jag har valt att göra en Gastric bypass och inte en sleeve är för att jag redan nu har väldigt mycket sura uppstötningar och halsbränna. Jag knaprar Novalucol som om det vore godis, så minnhalsbrännan är den största anledningen till varför jag inte har valt sleeve. Läkarna säger att det kan bli ännu värre efter en sleeveoperation och min läkare tyckte också att jag skulle göra en Gbp. Jag känner även två stycken som har gjort en Gbp och de är väldigt nöjda och har fått bra resultat. Jag vet ju att allt är individuellt, hur man mår och så, men eftersom de är så nöjda med sina så rekomenderar de såklart en Gbp.

Idag ringde jag in min vikt för sista gången, vågen stod på 114,8 och imorgon eller på fredag så får jag kallelsen till min operation. Nu är det bara 7 dagar kvar ?

Kram Amanda

följ mig gärna på instagram Nomorelazydays

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg