Nu har det gått ca 40 dagar sen jag gjorde min operation och jag hoppas att jag snart ska komma under 100kg strecket. Jag har mått ganska bra den här perioden nu efter operationen. Jag har inga större biverkningar förutom trötthet och lite illamående, när jag går utan mat längre än tre timmar. Nu har jag jobbat ett tag också och har kommit in i matrutiner även under mina nattpass. Dietisten sa att man ska försöka undvika att äta mellan 00-04, för att kroppen inte kan ta upp näring så bra den tiden under på dygnet.

Så här ser en dag/natt ut när jag jobbar:

  • Jag vaknar oftast vid 14-15 och då äter jag min första måltid oftast en hårdmacka med leverpastej eller keso och lite mjukost.
  • Måltid nummer 2 blir ungefär vid 17-18, vid den här tiden brukar jag förbereda extra mycket mat, så det räcker till matlådorna som jag ska ha med mig till jobbet också. Så det blir ju ganska mycket samma mat varje dag men det gör mig inte något.
  • Måltid nummer 3 äter jag vid 20 innan jag åker till jobbet oftast kvarg, keso eller äggröra som mellanmål.
  • Min fjärde måltid är vid ca 22.30 och då har jag med mig matlådan som jag har förberett hemma.
  • Sedan blir det något litet mellanmål vid 00 så att det inte ska gå för lång tid mellan måltiderna. Oftast blir det ett kokt ägg, lite keso eller kvarg. 
  • måltid nummer 6 blir vid 04.00, även då en matlåda som jag förberett hemma.
  • Måltid nummer 7 blir antingen innan jag slutar mitt jobbpass eller när jag kommit hem. Det brukar bli en hårdmacka med nått pålägg eller ägg. Ungefär vid 07, sedan går jag och lägger mig.

Jag dricker ju såklart mellan måltiderna. Jag försöker alltid att få i mig minst två liter vatten per dygn.

Det blir lite annorlunda rutiner när man jobbar natt, som jag gör men jag tycker det funkar riktigt bra. Jag har ju fördelen att kunna äta i stort sätt när som helst under mitt nattpass.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.